Formule 1

Ex-collega denkt dat Fernando Alonso voor derde titel kan gaan: "Het was allemaal een beetje triest voordat..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 januari 2021 06:08 • Print artikel

De terugkeer van Fernando Alonso doet de 'trieste' relatie van Spanje en de Formule 1 herleven en hij kan voor de derde keer wereldkampioen worden. Dat zijn de woorden van Pedro de la Rosa, een voormalig rivaal maar ook collega van Fernando Alonso. De twee werkten in 2007 samen waar De la Rosa testrijder was bij McLaren. Ook in 2013 en 2014 was Pedro de la Rosa testrijder maar toen bij Ferrari.

Fernando Alonso Renault F1


Alonso, die twee jaar weggeweest is uit de Formule 1 en zijn geluk beproefd heeft in andere klassen waaronder FIA WEC, Indycar en de Dakar Rally, zal in 2021 rijden voor het Alpine F1 team, het team wat van Renault een nieuwe naam heeft gekregen. Renault was ook het team waar de inmiddels 39 jaar oude Spanjaard zijn twee wereldkampioenschappen won in 2005 en 2006.

Hoewel het voor Alonso niet gemakkelijk zal zijn om zelfs maar op het podium te komen, hoopt hij dat de nieuwe regels die voor 2022 worden ingevoerd, het veld meer gelijk zullen trekken en de kloof met het onoverwinnelijke Mercedes te dichten. Pedro de la Rosa, de F1 veteraan die zelf tussen 1999 en 2012 met verschillende teams in de Formule 1 heeft gereden, met als beste resultaat een tweede plaats tijdens de Grand Prix van Hongarije in 2006 voor het team van McLaren toen hij inviel nadat Juan Pablo Montoya halverwege het seizoen het team verliet, blikt vooruit op de terugkeer van Alonso in de F1.

De 49-jarige Spaanse F1-veteraan denkt niet dat Alonso alleen de stemming in het land zal verbeteren als het gaat om de Formule 1, maar dat Alonso ook voor zijn derde wereldtitel kan gaan. "Hij houdt van Formule 1", zei De la Rosa over Alonso tijdens een nieuwe Movistar documentaire die de naam 'Vuelve Alonso, Vuelve el jefe 2021' heeft. Wat wil zeggen: 'Alonso is terug, de baas is terug in 2021'.

"Na een paar jaar weg van de sport te zijn geweest, heeft hij de F1 weer meer gewaardeerd. Zijn terugkeer zal in het algemeen positief zijn voor de Formule 1 en niet alleen voor hemzelf".

"Hij kan weer het kampioenschap winnen. Hij heeft een opwinding rond de sport gecreëerd, het was allemaal een beetje triest voordat Alonso verscheen. Vroeger waren de mensen in Spanje totaal onverschillig voor de Formule 1 omdat er geen Spanjaard was die kon winnen".

Zelf houdt Alonso er een iets realistischer beeld op na dan De la Rosa en zegt dat hij graag naast Sainz op het podium wil eindigen. "Het is voorstelbaar en het zou een droom zijn om met Carlos Sainz op het podium te staan", zei Alonso. "Waar neem ik genoegen mee? Ik heb niet een specifiek doel, maar het zou leuk zijn om op het podium te komen. Het zou fantastisch zijn om enkele podiums te pakken en de champagne te proeven."/Door Pascal Wekema

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS