Formule 1

Ex Renault-F1 coureur: "Red Bull laat waarschijnlijk in Bahrein pas het achterste van hun tong zien"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 5 maart 2022 17:01

Voormalig Renault-coureur Jolyon Palmer is van mening dat Red Bull de prestaties van hun auto misschien beter onder de pet heeft gehouden, dan hun rivalen vorige week in Barcelona. Het team lanceerde de RB18 door slechts een licht aangepaste versie van de Formule 1-showauto te gebruiken die vorig jaar te zien was, en hun ontwerp geheim te houden totdat ze het circuit in Barcelona opgingen voor drie dagen onofficiële tests.

F1 2022 Max Verstappen


Red Bull legde stilletjes veel kilometers af gedurende hun drie testdagen op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waarbij een versnellingsbakprobleem voor Sergio Perez het enige probleem was in wat anders een productieve tijd voor het team was. Perez en Max Verstappen hielden zichzelf goed in de Top-10 van de rondetijdclassificaties gedurende de drie dagen dat ze in Barcelona rondreden, maar hoewel elk team ernaar streeft om hun kaarten dicht bij hun borst te houden, voelt de stapel van Red Bull momenteel als iets van een onbekend, want er komt nog meer, volgens Palmer.

Hij schreef in zijn column voor Formula1.com: “Het was een gestage start van het jaar voor Red Bull, die eindelijk hun echte RB18-auto onthulde, inclusief opvallende agressieve undercut sidepods. “Kilometers leken al vroeg de grootste prioriteit, met Max Verstappen die de eerste dag reed in wat leek op een zeer zware maar stabiele auto, voordat hij hem op dag twee aan Sergio Perez overhandigde. "Er waren meer glimpen van een vertraagd tempo op de laatste dag, toen Verstappen 's ochtends weer achter het stuur kroop, met hetzelfde tempo, of iets sneller, dan de Mercedes van George Russell. Echter, totdat Russell meer snelheid haalde op de zachtere banden met rode wanden.

“Sergio Perez had iets meer problemen en miste op dag twee een aantal ronden met een versnellingsbakprobleem, maar eindigde ook goedgehumeurd in Barcelona na een schonere run toen de baan opdroogde aan het einde van het spel, op de laatste dag. “Het team lijkt over het algemeen in een goede positie te zitten, ook al erkennen ze dat er nog veel meer met de auto te maken heeft. Maar tot nu toe zou ik zeggen dat ze misschien wel het meest verborgen hebben gehouden van alle teams. Dus ze zullen het bekijken waard zijn in Bahrein. ”

De officiële driedaagse pre-season test begint op 10 maart in Sakhir, voordat het seizoen 2022 tien dagen later op hetzelfde circuit van start gaat.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS