Formule 1

Ex-Red Bull-coureur ervan overtuigd dat Sergio Pérez 'flink kan scoren' naast Max Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 april 2021 10:32 • Print artikel

Mark Webber heeft er vertrouwen in dat Sergio Pérez nog steeds 'groots kan scoren'. De Mexicaan maakte een sterke start bij Red Bull in Bahrein, door zich een weg te vechten door het veld om op P5 te finishen na een start vanuit de pitstraat. Webber, die als laatste buiten het Red Bull-programma voor het team reed, verwacht dat hij nog lang succesvol zal zijn bij het team.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1


"Ik denk dat hij het goed gaat doen. Dat hij in een win-win-situatie zit", zei de Aussie via On The Marbles podcast. "Hij is er natuurlijk om de beste ondersteunende rol voor Max te vervullen, maar ik denk dat hij het beter zal doen dan de vorige twee jongens."

"Hij is een tovenaar met de banden. Dus als deze auto vlamt... is er een grote kans dat hij een solide seizoen zal hebben."

Webber was één van de coureurs van het team in elk van de vier jaren van 2010 tot 2013 waarin Red Bull het constructeurskampioenschap won. Sinds zijn vertrek heeft Mercedes de titel elk jaar opgeëist en volgens Webber is het de belangrijkste taak van Pérez om zijn team te helpen die titel weer te pakken.

"Hij moet Mercedes onder druk zetten, bijvoorbeeld bij pitstops. Als er maar één speler in de strijd is, is het moeilijker om de strategie te bepalen en Mercedes onder druk te zetten, zoals Red Bull graag zou willen. Dat is waar Pérez voor moet zorgen."

"Ik ben bij veel constructeurszeges betrokken geweest. Als je vijf seconden of drie seconden of tien seconden achter de winnaar eindigt in dezelfde auto, is dat voor het team enorm en dat is wat Pérez moet doen."

"Het zal moeilijk voor hem worden om Verstappen de maat te nemen, maar ik geloof echt dat hij dit jaar flink kan scoren."

Voormalig F1-coureur Jolyon Palmer heeft soortgelijke uitspraken gedaan als Webber en gezegd dat als Red Bull de titel van Mercedes wil afpakken, ze een consistente betrouwbaarheid nodig hebben en dat Pérez in topvorm moet zijn.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS