Formule 1

Ex-Ferrari topman Luca di Montezemolo: "Ik vind de situatie die is ontstaan bij Ferrari echt heel erg verdrietig"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 december 2022 14:30 • Print artikel

Het team van Ferrari kende een zwaar jaar, maar krijgt misschien een nog wel moeilijkere winter voor de boeg. Vorige week maakte Ferrari een statement waarin werd medegedeeld dat teambaas Mattia Binotto per direct zou vertrekken bij het Italiaanse team. Er is nog geen opvolger bekend bij het team, maar de voormalig grote man bij het team, Luca di Montezemolo maakt zich zorgen over de situatie.

Luca di Montezemolo

Ferrari begon dit seizoen ijzersterk, nadat ze twee seizoen winloos doorgingen. Maar na de eerste twee races ging het bergafwaarts voor het team. Betrouwbaarheidsproblemen, strategische blunders en rijdersfouten zorgden ervoor dat Ferrari snel buiten de boot vielen en het team van Red Bull Racing aan zich voorbij zagen schieten.

Di Montezemolo, die in 2014 vertrok bij het team, baalt van de huidige situatie. De Italiaan is niet te spreken over de chaos die heerst binnen het team. In gesprek met FormulaPassion.it vertelde Di Montezemolo het volgende: "Ik vind de situatie die is ontstaan bij Ferrari echt heel erg verdrietig en ook nog eens zorgwekkend. Op dit soort momenten wil ik er niet echt op reageren, want ik houd echt van Ferrari. Jammer genoeg krijg ik de indruk dat het een bedrijf is geworden zonder enige vorm van leiderschap."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS