Formule 1

Ex-F1- en IndyCar-coureur Romain Grosjean vanaf 2023 fabrieksrijder voor Lamborghini met Huracán GT3

Uitgegeven door Peter Vader • 6 december 2022 19:01

Sant'Agata Bolognese - Lamborghini Squadra Corse is verheugd om de komst aan te kondigen van Romain Grosjean als officiële Lamborghini Factory Driver vanaf 2023. De ervaren voormalige Formule 1-coureur zal ook een sleutelrol spelen in de ontwikkeling van het Lamborghini LMDh-project , een auto die in 2024 debuteert. De Zwitsers-Franse coureur, die de afgelopen twee seizoenen in de IndyCar Series heeft geracet, zal zijn fabrieksdebuut maken tijdens de 24 Hours of Daytona aan boord van een Lamborghini Huracán GT3 EVO2, ingeschreven door Iron Lynx, samen met collega-Lamborghini-fabriekscoureurs Andrea Caldarelli en Mirko Bortolotti. Grosjean zal gedurende het seizoen 2023 ook deelnemen aan andere endurance-evenementen, met een volledig programma dat te zijner tijd zal worden aangekondigd. Naast zijn GT3-programma zal Grosjean volgend jaar ook Caldarelli en Bortolotti vergezellen als testrijder voor de LMDh-auto van Lamborghini Iron Lynx, waarmee hij in 2024 zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship en het IMSA WeatherTech Sports Car Championship.

Lamborghini Squadra Corse Romain Grosjean foto 1

Romain Grosjean, geboren in Genève maar rijdend onder een Franse licentie, bracht negen seizoenen door in de Formule 1 en behaalde 10 podiumplaatsen. Hij racete voor Renault, Lotus en Haas voordat hij in 2021 overstapte naar de IndyCar Series in de VS. Grosjean is een veelzijdige coureur en heeft in de loop der jaren een aantal junior eenzittertitels op zijn naam staan. Hij won de Formule 3 Euroseries in 2007, AutoGP in 2010 en de GP2 Series in 2011. Hij heeft ook in GT's geracet en won een race tijdens zijn debuut in het FIA GT1 Wereldkampioenschap in Abu Dhabi in 2010, en nam in hetzelfde jaar deel aan de 24 uur van Spa.

Lamborhini_Squadra_Corse

Iron Lynx, dat eigendom is van het Zwitserse DC Racing Solutions Ltd, wordt het Lamborghini-partnerteam in het FIA World Endurance Championship en IMSA WeatherTech Sportscar Championship. Iron Lynx en Lamborghini zullen ook nauw samenwerken met PREMA Engineering, dat gebruik zal maken van zijn 30-jarige kampioenschapswinnende expertise. Over de laatste stap in zijn carrière zei Grosjean: “Allereerst is het een eer om bij Lamborghini te komen werken. Het is zo'n iconisch merk voor iedereen die van auto's houdt, inclusief ikzelf en mijn kinderen. Bovendien ben ik erg enthousiast over twee dingen: het eerste is het starten in Daytona met de GT3, die zeer succesvol is geweest in Daytona en een heel goed team als Iron Lynx en teamgenoten om me heen, dus dat wordt een leuke ontdekking voor mezelf. En dan, later in het jaar, de ontwikkeling van de nieuwe LMDh, een prachtige auto – ik heb het geluk hem gezien te hebben – en een ongelooflijk project op het gebied van enduranceracen. Het wordt een erg opwindende racecategorie met alle constructeurs die eraan komen. Nu Lamborghini zo'n succesvol merk is, hoop ik dat we het in de toekomst goed kunnen doen.”

Lamborghini Squadra Corse foto 3

Lamborghini Head of Motorsport Giorgio Sanna voegde toe: “We zijn erg trots om Romain Grosjean te verwelkomen in de Lamborghini-familie, voor deze nieuwe en opwindende periode in de geschiedenis van Squadra Corse. Hij is een coureur met een enorme hoeveelheid ervaring in verschillende categorieën door de jaren heen en zal veel waarde kunnen toevoegen aan zowel ons GT3-programma als, nog belangrijker, de ontwikkeling van onze LMDh-auto. Ik kijk er naar uit om Romain op het circuit te zien in Daytona, wat hopelijk het begin zal zijn van een zeer succesvolle samenwerking in de toekomst.”

Lamborghini Squadra Corse Romain Grosjean foto 2



Lamborghini_WEC_logo_Automobili_Lamborghini

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS