Formule 1

Ex-F1-baas Bernie Ecclestone ontkent beschuldigingen van £ 400 miljoen fraude, maar moet in 2023 voor de rechtbank verschijnen

Uitgegeven door Peter Vader • 4 oktober 2022 17:09 • Print artikel

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone zal volgend jaar voor de rechtbank moeten verschijnen nadat hij is beschuldigd van fraude ter waarde van meer dan £ 400 miljoen. De 91-jarige wordt beschuldigd van het niet declareren van meer dan £ 400 miljoen (ongeveer $ 650 miljoen) op een Singaporese trustrekening. De aanklacht werd in juli tegen Ecclestone ingediend na een onderzoek door HM Revenue and Customs (HMRC) naar zijn financiën tussen 13 juli 2013 en 5 oktober 2016. Ecclestone ontkende de beschuldigingen in augustus toen hij voor de Westminster Magistrates’ Court verscheen en een ‘niet schuldig pleidooi’ hield. Tijdens de korte hoorzitting kreeg hij onvoorwaardelijke borgtocht voorafgaand aan zijn volgende optreden bij Southwark Crown Court.

Bernie_Ecclestone_Formula_One

Niet aanwezig
Hij verscheen dinsdag in Southwark Crown Court met zijn vrouw, Fabiana, en werd officieel beschuldigd van fraude. Rechter Debroah Taylor heeft een vaste procesdatum vastgesteld voor 9 oktober 2023, en heeft ook bevestigd dat Ecclestone mogelijk niet "aanwezig hoeft te zijn". Aanklager Alexander Langhorn verwacht dat het proces maximaal zes weken zal duren, maar vanwege zijn leeftijd kan het ook niet meer dan een halve dag duren, aldus een bericht van CrashNet.

Excuses aanbieden
Ecclestone leidde meer dan 40 jaar F1 vanaf het einde van de jaren zeventig tot zijn regering eindigde in 2017 na de overname van de sport door Liberty Media. Hij haalde eerder dit jaar de krantenkoppen nadat hij in Brazilië was gearresteerd voor het illegaal dragen van een wapen, voordat hij gedwongen werd zijn excuses aan te bieden voor het verdedigen van de Russische president Vladimir Poetin.

Bernie_Ecclestone_F1_fuck_you_finger

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS