Karting • Karting Diversen

Eva Dorrestijn spoelt nare smaak van missen NK-titel Rocky weg met podium IAME NK

Uitgegeven door Bart • 9 december 2021 17:01 • Print artikel

Eindhoven - Eva Dorrestijn heeft haar kartseizoen afgesloten met een fraai podium tijdens het Nederlands kampioenschap van IAME. Op de Landsard in Eindhoven reed de 12-jarige kartster uit Hengelo knap naar de derde plaats in de sterke Mini-Parilla klasse. En dit succes kon Eva goed gebruiken, want in de Parolin Rocky-klasse glipte het Nederlands kampioenschap haar op het allerlaatste moment door de vingers.

Eva Dorrestijn

In de Rocky leek Eva lange tijd hard op weg naar het kampioenschap. Als leider in de stand reed ze al het hele seizoen met het gouden startnummer 1. Na de tweede van drie races op de kartbaan in Spa-Francorchamps leek de buit binnen, maar het team bleek een rekenfout gemaakt te hebben. Concurrent Juste Mulder won de laatste race en Eva viel ver terug door motorproblemen. "Ik was er zo dicht bij en in de laatste race ging het toch nog mis. Het hele weekend in Spa liep het al niet goed met de motor. Hij bleef telkens hangen en ook in de laatste race gebeurde dat. Meteen na de eerste bocht al. Daardoor viel ik helemaal terug. Dat was echt enorm balen."

Na de dramatische NK-race in Spa stapte Eva als training voor het eerst in de X30 Junior, de klasse waar ze volgend jaar in gaat rijden. Dat toverde direct weer een glimlach terug op haar gezicht. "Dat was echt heel cool. Die kart gaat echt heel snel en rijdt heel anders dan de Rocky en de Mini-Parilla. De snelheid, de acceleratie, het aanremmen, eigenlijk is alles anders. Ik kijk nu al uit naar volgend seizoen."

Voordat ze weer verder kon met trainen in de X30 Junior kwam Eva afgelopen weekend in actie tijdens het laatste weekend van het NK IAME. Op de Landsard in Eindhoven dreigde het weer mis te gaan door technische problemen. "Het weekend begon niet zo goed en ik dacht nog 'houdt die pech dan nooit op'? In de kwalificatie reed ik de vierde tijd, maar was de motor nog niet top. Voor de eerste race hebben we wat veranderd, maar het ging nog niet goed en in die race ben ik als vijfde geëindigd. Voor de tweede race heeft mijn vader er een nieuw carburateur opgezet, maar vervolgens kon ik nog steeds niet vol gas."

Eva Dorrestijn

In de finale was Eva weer in haar element. "We hebben er voor de finale een compleet nieuwe motor opgezet en die was wel goed. Ik moest de finale als zevende starten. In de finale ging het heel goed. Ik heb mooie inhaalacties kunnen doen en kwam als derde over de finish. Dat was echt een opluchting na zo veel pech in de afgelopen weken. Ik ben heel blij met deze derde plaats."

Komend seizoen zal de snelle jongedame te bewonderen zijn in het NK IAME, het IAME Benelux kampioenschap en de GK4 Kart Series. "Nu kunnen we met een goed gevoel naar 2022. We gaan dit jaar nog veel trainen in de Junior. Zo gaan we in de Kerstvakantie naar Portimão in Portugal om daar te trainen. We willen in droge en warmere omstandigheden trainen. Dit jaar hebben we bij de races in Nederland en België wel erg veel regen gehad."

Eva bedankt het PdB Racing Team voor alle hulp en haar papa en mama. Wel hoopt de snelle jongedame wat support te vinden om een stapje hogerop te komen in de kartsport. Voor meer info: wijnanddorrestijn@live.nl of via Facebook.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS