Karting • GK4 Kartseries

Eva Dorrestijn is het seizoen in de IAME Junioren Nationaal goed begonnen met haar eerste podiumplaats

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 april 2022 01:14 • Print artikel

Eva Dorrestijn is bezig aan haar eerste jaar bij de Junioren na de overstap van de Mini's en Parolin Rocky. De snelle jongedame uit Hengelo verteert dat uitstekend getuige haar eerste podiumplaats in het strek Junior-veld van de GK4 Kart Series. In de IAME X30 Junior Nationaal klasse stond de 12-jarige kartster haar mannetje en het harde werken werd beloond.

PdB Racing Team Eva Dorrestijn

De racedag begon met de warm-up en Eva noteerde hierin de zevende positie. Hierna was het tijd voor de kwalificatie, het onderdeel waar ze normaal wat moeite mee heeft. “Ik ben normaal gesproken niet heel goed in kwalificeren, maar het ging toch wel goed. Ik kwalificeerde me van voren in het volle veld. Ik had gelukkig wel de goede snelheid en ik was steeds aan het kijken wat we konden veranderen aan de afstelling, En uiteindelijk heb ik me op P6 gekwalificeerd.”

“In race 1 gebeurde er eigenlijk niet zo heel erg veel. Ik had wel een goede start, want na bocht 1 lag ik al meteen op P4.” Eva besloot om de race 'rustig' te rijden, kalm te blijven en te concentreren. Ook al vond ze het met tijd en wijle wel een beetje saai worden. “Voor de rest van de race reed ik eigenlijk een beetje alleen rond. Er zat een gat tussen mij en de top drie en achter mij zat ook nog een heel gat. Dus eigenlijk reed ik een beetje in niemandsland. Ik kwam als vierde over de streep, maar de twee jongens voor mij kregen allebei een tijdstraf.”

“De tweede race mocht ik dus vanaf de tweede plek starten. Dit was eigenlijk de eerste keer dat ik vanaf de eerste rij mocht starten. Ik was wel redelijk weg, maar je zag dat Rocco (Coronel, red.) en Mats (Broeren, red.) toch net iets beter weg waren omdat ze sneller waren. In de tweede race eindigde ik dus als vierde.”

Girlpower Eva Dorrestijn met een hele horde jongens achter haar

Met de finale race in het vizier besloot ze om er het beste uit te halen en dat is met een omweg aardig goed gelukt: “In de finale mocht ik ook als tweede starten. Dat kwam door de straffen van de nummers 2 en 3 in de eerste race. Gelukkig had ik een goede start, maar na bocht 2 kreeg ik een duw. Ik kon hem gelukkig wel houden, maar de banden waren vies. Dat maakte uiteindelijk gelukkig niet heel veel uit. Ik viel wel wat terug naar de vijfde plek, maar ik was wel een stuk sneller dan de jongen voor me. Hij verdedigde alleen heel erg hard, waardoor ik er maar moeilijk voorbij kon komen.”

Op de eindstreep kwam Eva net een paar duizendsten te kort en kwam ze dus als vijfde over de streep. Rocco Coronel en Mats Broeren kregen een tijdstraf vanwege een klikbumper. “Het is natuurlijk lullig voor hen, maar het is nou eenmaal hoe het spelletje werkt”, aldus Eva. Het belangrijkste was dat Eva aangetoond had, dat ze voorin mee kan komen. Zo was de lange reis vanuit Hengelo in ieder geval niet voor niets. Met een beker en een handvol punten kon ze huiswaarts keren.

Eva Dorrestijn wil graag haar vader, moeder, zusje en het gehele team van Peter de Bruijn bedanken. Wel zoekt ze nog wat support om haar race-carričre verder uit te bouwen, want Eva wil graag doorgroeien in de kartsport. Voor meer info: wijnanddorrestijn@live.nl

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS