Autosport Internationaal Toerwagens • LMS

European Le Mans Series strijkt neer op de Red Bull Ring, kan Kay van Berlo zijn koppositie verder uitbouwen?

Uitgegeven door Peter Vader • 19 juli 2018 08:49 • Print artikel

De Europese Le Mans Series keert op zondag 22 juli terug naar Oostenrijk voor de derde ronde van het seizoen 2018. Dit wordt het zesde evenement voor Europa's toonaangevende endurance-serie in de prachtige omgeving van de Red Bull Ring, die zich nestelt in de uitlopers van de Steiermarkse Alpen. Na de lange, snelle straights en snelle, flauwe bochten van Le Castellet en Monza, zal het 4.218km lange circuit nabij Spielberg een heel andere uitdaging zijn voor de coureurs en teams uit 26 verschillende landen die deelnemen aan de 4 Hours of Red Bull Ring.

G-Drive LMP2 Le Mans 2018

LMP2: grote variatie

Opnieuw zal LMP2 een grote variatie aan deelnemers hebben met een veld van 18 auto's. Monza-racewinnaars G-Drive Racing leidt momenteel met 37 punten, slechts één punt voorsprong op dubbele podiumwinnaars TDS Racing en twee punten voorsprong op Le Castellet race-winnaars Racing Engineering. Andrea Pizzitola en Roman Rusinov van G-Drive leiden het coureurskampioenschap ook met 37 punten, gevolgd door hun teamgenoot Jean-Eric Vergne met 25 punten, vanwege het feit dat de Franse coureur de openingsrace van het seizoen miste.

United Autosports LMP2 Le Mans 2018

De 4 Hours of Red Bull Ring-winnaars van 2017 Filipe Albuquerque, Will Owen en Hugo de Sadeleer, keren naar Oostenrijk terug om te racen voor het Amerikaanse team United Autosports. Albuquerque rijdt dit jaar in de no22 Ligier naast Phil Hanson en Owen en De Sadeleer rijden samen met Wayne Boyd in de door Gibson aangedreven no32 JSP217. Regerend ELMS-kampioen Memo Rojas wordt toegevoegd aan Paul Lafarge en 2015 LMP2-kampioen Paul Loup Chatin in de no28 IDEC Sport Oreca-Gibson.

Le Mans LMP3 start

LMP3: Kay van Berlo lijstaanvoerder

Een andere, grote startgrid voor de 4 Hours of Red Bull Ring betreft de LMP3-categorie. Met maar liefst 18 deelnemers wordt de ongelooflijke populariteit onderstreept van de jonge prototypecategorie. Monza-winnaars Giorgio Mondini en Kay Van Berlo hebben een voorsprong van tien punten met hun no.11 Eurointernational Ligier JS P3-Nissan op de no.6 360 Racing Ligier van Terrance Woodward en Ross Kaiser. De Oostenrijkse vlag hangt boven de pitbox van de no.9 AT Racing Ligier-Nissan met vader en zoon-duo Alexander Talkanitsa senior en junior, die naast Dane Mikkel Jensen zullen racen.

Regerende LMP3-kampioenen Sean Rayhall en John Falb zijn op zoek naar hun eerste podiumplaats in het ELMS-seizoen, om hun titelverdediging weer in het goede spoor te krijgen na twee vijfde plaatsen in de races op Le Castellet en Monza in de no.2 United Autosports Ligier-Nissan.

Ferrari 488 LMGTE

LMGTE divisie: Ferrari of Porsche?

Voor regerend LMGTE-kampioen JMW Motorsport ontwikkelt hun seizoen 2018 zich uitstekend, met één overwinning in Frankrijk en de leiding in het kampioenschap met 37 punten, 6 punten voorsprong op de No80 Ebimotors Porsche nadat het Italiaanse team twee podiumplaatsen van de eerste twee races had geretourneerd.

Monza-racewinnaars, Duncan Cameron, Matt Griffin en Aaron Scott zullen op zoek zijn naar een overwinning voor hun no55 Spirit of Race Ferrari F488. Het Anglo-Ierse trio behaalde hun tweede overwinning van het seizoen 2017 op de Red Bull Ring.

De decor is nu klaar voor de 4 Hours of Red Bull Ring, dat belooft opnieuw een weekend vol actie en drama te worden met volop track-actie en dat begint op vrijdag 20 juli en eindigt op zondag 22 juli met de derde race van het seizoen 2018. Kijk naar de volgende video voor een impressie van dit aansprekende evenement:
Deelnemerslijst 4 Hours of Red Bull Ring 2018:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS