Autosport Internationaal Toerwagens • LMS

European Le Mans Series in 2019 voor het eerst naar Circuit de Catalunya in Spanje + KALENDER

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 september 2018 09:32 • Print artikel

In 2019 gaat de European Le Mans Series voor de eerste keer naar het Circuit de Catalunya. Dat blijkt uit de kalender die voor het kampioenschap is onthuld. De Spaanse race vervangt de wedstrijd op de Red Bull Ring. Het is de eerste keer sinds 2009 dat een wedstrijd op het circuit nabij Barcelona terugkeert op een ACO-kalender.

Pierre Fillon RX foto Peter Vader
ACO president Pierre Filon: “De European Le Mans Series heeft altijd het beste van de endurance-racerij geboden met teams en bekende coureurs, die deelnemen op de mooiste circuits van Europa”

Het kampioenschap telt dit jaar wederom een zestal races die vier uur duren. Paul Ricard, Monza, Silverstone, Spa-Francorchamps en Portimao staan opnieuw op de kalender. Het kampioenschap begint net zoals vorig jaar met de '4 uur van Le Castellet'. Deze openingswedstrijd wordt in het weekend van 12-14 april gereden en vindt een week na de groeptest op hetzelfde Zuid-Franse circuit plaats (The Prologue). De race in Spanje vindt na de 24 uur van Le Mans plaats en wordt in het weekend van 19-21 juli gereden.

“De European Le Mans Series heeft altijd het beste van de endurance-racerij geboden met teams en bekende coureurs, die deelnemen op de mooiste circuits van Europa”, zei ACO-president Pierre Fillon. “Kijk naar het aantal inschrijvingen in de recente seizoenen om het succes van het kampioenschap te meten. De prestaties van de ELMS-teams tijdens de 24 uur van Le Mans toont de competitiviteit van de grid van de European Le Mans Series bij zowel de professionele als amateur coureurs. De toevoeging van Barcelona op de kalender, een nieuwkomer in het kampioenschap, is een nieuwe uitdaging voor de deelnemers, bouwend op het succes van de andere vier ronden van het seizoen.”

2019 ELMS-kalender
8-9 april: Officiële Test Le Castellet
12-14 april: Le Castellet
10-12 mei: Monza
19-21 juli: Barcelona
30-31 augustus: Silverstone
20-22 september: Spa-Francorchamps
25-27 oktober: Portimao (nog te bevestigen)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS