Formule 1

Esteban Ocon pakt 2021 hetzelfde aan als Daniel Ricciardo: “Belangrijk om in...”

Uitgegeven door Luke Merkx • 11 januari 2021 12:03

Esteban Ocon had in 2020 een stevige concurrent aan teamgenoot Daniel Ricciardo. Ocon wist zich slechts twee keer voor de Australiër te kwalificeren en eindigde het seizoen met 62 punten, terwijl Ricciardo het seizoen afsloot met 119 punten. Ocon, die dit jaar te maken krijgt met Fernando Alonso, blikt vooruit: “2021 ga ik hetzelfde aanpakken als Daniel in zijn tweede jaar bij het team.”



Nadat Esteban Ocon geen stoeltje wist te bemachtigen in 2019, ging de Fransman aan de slag bij het team van Mercedes als testcoureur. In 2020 keerde Ocon terug op de grid bij het team van Renault. Zijn terugkeer ging niet van een leien dakje: vooral de eerste seizoenshelft van de Fransman verliep moeizaam. Tijdens de GP van Sahkir pakte Ocon na een sterk optreden een podiumplaats door als tweede over de eindstreep te komen en met dit resultaat snoerde hij critici de mond. “Voorafgaand aan de GP van Sakhir zei Cyril Abiteboul tegen me: “Het wordt een interessante race en iedereen beschikt over een andere strategie. Ik ben ervan overtuigd dat het een goede race wordt voor je, zet ‘m op.” Ocon vervolgt: “Cyril is altijd heel kalm in zijn communicatie, ook wanneer het even allemaal niet goed meezit. Daardoor voelde ik nooit de druk om per se een geweldig resultaat te boeken. Als je dan als tweede over de finish komt, is dat natuurlijk geweldig,” vertelde hij tegenover Planetf1.com.

Doorgroeien in 2021
Komend seizoen rijdt Ocon wederom voor het team van Renault, dat vanaf het 2021-seizoen wordt omgedoopt tot ‘Alpine F1.’ Nu heeft hij Fernando Alonso als teamgenoot. Ocon geeft aan dat hij van Ricciardo heeft geleerd en zijn tweede jaar bij de Franse renstal hetzelfde aan wil pakken als zijn voormalig ploeggenoot. “Het is niet makkelijk om van team te wisselen. Daarnaast had ik een sabbatical in 2019 waardoor ik opnieuw mijn snelheid moest vinden. Komend seizoen wil ik doen wat Daniel afgelopen jaar deed: doorgroeien en bouwen op de resultaten van het jaar ervoor. Dat is mijn doel. Het is belangrijk in de toekomst te durven kijken en stabiel te werk te gaan,” aldus de Franse coureur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS