Formule 1

Esteban Ocon over handelen Masi: "Je kunt niet iedereen tevreden stellen"

Uitgegeven door B Kaligis • 13 januari 2022 07:50 • Print artikel

Alpine-coureur Esteban Ocon is van mening dat wedstrijdleider Michael Masi een hele lastige taak heeft om iedereen tevreden te stellen. Masi kwam gedurende het 2021 seizoen regelmatig onder druk te staan, dit omdat hij volgens teams en coureurs niet consistent zou zijn in zijn beslissingen.

Esteban Ocon

Toen Max Verstappen in Abu Dhabi de wereldtitel wist te pakken keek een groot deel van de wereld met een aarzelende blik naar deze prestatie, klopte het wel en had Masi geen fout gemaakt. De FIA gaat zelfs een onderzoek instellen om te zien of Masi in Abu Dhabi wel de juiste beslissing heeft gemaakt en moet de Australiër aan de teams zijn beslissing verklaren.

Ocon legde in een mediabriefing uit dat er veel regels zijn in het FIA-reglementen boek. De enkelvoudig GP-winnaar begrijpt dat het moeilijk is voor Masi om beslissingen te maken. "Het is moeilijk om op het juiste moment, de juiste keuze te maken. Er gebeuren vaak zoveel dingen tijdens de race."

Ocon wilde nog wel even wat kwijt over de laatste paar ronden in Abu Dhabi. "Het is zoals het is. Het is uiteindelijk een sport en het zal altijd de ene of de andere kant op vallen. Je kunt helaas niet iedereen tevreden stellen."

Een rode draad door het seizoen waren de track limits. Per circuit verschillen deze, soms is het als je met vier wielen over de kerbstone gaat, soms als je met vier wielen over de witte lijn. Ocon is duidelijk: “Er moeten duidelijkere regels komen.”

Masi blijft overigens wel aan als wedstrijdleider maar draagt zijn functie als hoofdverantwoordelijke van de Formule 1, Formule 2 en Formule 3 over aan Peter Bayer.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS