Formule 1

Esteban Ocon bedankt Fernando Alonso en Alpine F1 voor zijn zege op de Hungaroring

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 2 augustus 2021 09:57 • Print artikel

Esteban Ocon won zondag met verve de Grand Prix van Hongarije. De Alpine F1 coureur kwam aan de leiding een ronde na de herstart van de race, door een strategische fout van Mercedes. De race werd na een code rood hervat. Deze werd veroorzaakt door een incident tijdens de start welke was veroorzaakt door Valtteri Bottas, waarbij ook Max Verstappen schade opliep aan de RB16B. De Grand Prix werd uiteindelijk afgesloten met winst voor Ocon. De Fransman eindigde voor Sebastian Vettel, die later een DQ kreeg en de tweede plek verloor. Lewis Hamilton kon zo zijn vakantie beginnen met P2 achter zijn naam.

F1 2021 Esteban Ocon


De Brit was rondenlang in gevecht met Fernando Alonso, die uitstekend zijn plek verdedigde en mede hierdoor kon Ocon de zege boeken. “Wát een moment”, wist Ocon uit te brengen na de race op het podium. “Dit voelt zo goed. Deze zege is er ook gekomen door de enorme strijd die Fernando uitvocht. Het is ook ‘awesome’ om met Alonso te werken. Toen hij naar dit team kwam, werd me van alles over hem verteld. Daar is allemaal niks van waar. Hij is een geweldige teamgenoot. Samen pushen we het team vooruit.”

De winnaar van de race op zondag denkt ook aan de rest van het team: “Dit is hun eerste zege sinds ze terug zijn als Alpine, super! Ik denk ook aan het moment dat je in Q1 uitgeschakeld wordt en zeventiende op de grid staat. Het team heeft echter altijd vertrouwen in me gehouden. Daar ben ik ze zeer dankbaar voor.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS