DTM

Esteban Muth: “Ik weet wat me te doen staat”

Uitgegeven door Deni Volkers • 22 juni 2022 11:46 • Print artikel

In één van de meest competitieve seizoenen in de geschiedenis van de DTM, stond voor Esteban Muth afgelopen weekend in Imola de derde meeting van het seizoen op de kalender. Als de resultaten van de BMW M4 GT3 van het Walkenhorst Motorsport team voorlopig niet aan de verwachtingen voldoen, weet de jongeman uit de rand rond Brussel dat het tijdens de kwalificatiesessies is dat hij vooruitgang moet boeken. Volgende doelstelling: de top 10 in de kwalificaties!

­Esteban Muth

De DTM, waarin sinds vorig jaar GT-wagens de hoofdrol spelen, is waarschijnlijk nog nooit zo fel bevochten geweest als in deze editie van 2022. Niet minder dan 28 professionele rijders strijden in de kleuren van zes constructeurs om honderdsten van een seconde in een ongelooflijk intense strijd. Voorbeelden zijn legio: in Imola, voor de derde meeting van het seizoen, zaten 22 rijders tijdens de kwalificatie op zondag binnen één en dezelfde seconde. Indrukwekkend.

In deze zeer competitieve context heeft Esteban Muth naam gemaakt tijdens het seizoen 2021 en hij is van plan om dat imago dit jaar te bevestigen. “We weten echter dat in de DTM de verschillen zo klein zijn dat alle details tellen”, vertrouwt de 20-jarige autosportbelofte ons toe. “In mijn geval heb ik net twee frustrerende weekends achter de rug op de Lausitzring en in Imola. Om de één of andere reden, die ik nu niet kan verklaren, kan ik tijdens de kwalificatie niet het volledige potentieel van de nieuwe banden benutten. Het resultaat is dat ik ver achteraan op de grid sta en in zo’n sterk veld is het niet gemakkelijk om terug naar voren te racen.”

In de race, met banden die al in gebruik waren, hield de Belg stand tegen de andere BMW-rijders, allemaal officiële vertegenwoordigers van het merk. “Ik heb zondag in de race weer laten zien dat ik mijn plaats in DTM heb. Niet alleen was mijn beste ronde min of meer gelijkwaardig aan die van de andere BMW-rijders, maar ik ben ook nog eens heel regelmatig! Het enige probleem is dat ik te ver naar achteren begin op de startgrid. Het is duidelijk dat ik beter wil doen dan mijn veertiende plaats van zondag... Ik weet wat ik mis en dat is het punt waar ik de komende weken aan ga werken!”

Esteban Muth is vastbesloten om terug in de top 10 te komen en zal bij de volgende meeting in Nürenberg dat laten zien. Op de Norisring zal de BMW M4 GT3 van het Walkenhorst Motorsport team op 1, 2 en 3 juli op de voet worden gevolgd!

BMW

BMW

BMW

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS