Formule 1

Esteban Guttierrez besloot z�lf de onderhandelingen met Sauber te stoppen

Esteban Gutierrez heeft onthuld dat het zijn besluit was om de onderhandelingen met Sauber F1 af te breken. De Mexicaan is van mening dat het 'geen goede richting' was voor zijn Formule 1-carrière. Na twee jaar met Sauber en slechts zes punten, die hij behaalde tijdens de Grand Prix van Japan, gaat de F1-coureur het team uit Hinwill vaarwel zeggen.

Het Zwitserse team maakte eerder deze maand bekend dat de coureurs voor volgend jaar Marcus Ericsson en Felipe Nasr zijn. Hierdoor staat de Mexicaan met lege handen voor volgend jaar, ondanks dat hij nu zegt dat het zijn keuze was om de gesprekken te beëindigen.

Tegenover Crash.net vertelt de Sauber-coureur: "De onderhandelingen gingen niet op de manier, dat ik het gevoel had dat het de goede richting was voor mijn carrière. Dus werd besloten dat we niet doorgingen met de onderhandelingen, maar om te veranderen en een risicovol pad te nemen. Het was mijn beslissing om niet door te gaan. Ik kon instemmen met de dingen die zij vroegen, maar voor mij lag het gevoel niet meer hier en in hetgeen ze boden, dus ik besloot nier verder te gaan."

Toch is Esteban Gutierrez hoopvol dat hij in de Formule 1 blijft, waarbij hij verwacht dat hij in een testrol terecht komt. Hierover zegt de jonge coureur: "We hebben verschillende opties, maar er is nu nog niets gegarandeerd. Ik werk er nog aan. Ik heb twee of drie opties, dus ik ben in een positie, waar ik snel de richting moet kiezen die ik op wil. Ik kijk naar een reserve- of testcoureur in een goed team, in een topteam met een plan voor de toekomst."