Formule 1

Esports-kampioen gezocht: 32 simracers strijden om de titel in de finale van de Porsche Esports Cup

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 oktober 2021 20:01 • Print artikel

Wie wordt de nieuwe kampioen van de Porsche Esports Carrera Cup Deutschland? De beslissing over de titel ‘overall winnaar’ van de digitale raceserie zal zondag 17 oktober vanaf 16:15 uur op de virtuele versie van het Spaanse Circuit de Barcelona-Catalunya bekend worden. Tweeëndertig simracers strijden niet alleen om de titel, maar ook om 25.000 euro aan prijzengeld. Net als de zeven voorgaande evenementen wordt de finale van het seizoen 2021 betwist op het iRacing-simulatieplatform.

Porsche Esports 2021


“Ik ben verheugd dat we met de Porsche Esports Carrera Cup Deutschland voor het derde achtereenvolgende jaar een succesvolle digitale raceserie hebben gereden. De grote startgrids en spannende en races vol met actie, hebben ons laten zien dat simracen buitengewoon aantrekkelijk is. Ik ben benieuwd wie de twee finales wint en als beste uit de bus komt”, zegt Bastian Schramm, Director Marketing Porsche Deutschland GmbH.

De simracers verzamelden kampioenschapspunten tijdens zeven evenementen gedurende het afgelopen seizoen 2021 om een ​​startpositie voor de finale veilig te stellen. In totaal namen meer dan 1.100 esport-spelers deel aan de kwalificatiesessies voor de respectievelijke evenementen. De Top-32 online racers van het kampioenschap, vormen zondag het veld op het Spaanse Formule 1-circuit. Het programma bestaat uit twee races van 30 minuten, waarbij coureurs maximaal 100 punten kunnen behalen.

De grote favorieten voor de titel zijn onder meer Maximilian Benecke (Duitsland) en Diogo Pinto (Portugal). In de finale zijn de twee simracers van het ervaren esports-team Porsche24 Driven by Redline vastbesloten om voort te bouwen op hun sterke prestaties van het seizoen tot nu toe: zowel de 27-jarige Benecke als de 19-jarige Pinto vierden elk zeven overwinningen en zien dus beide sim-coureurs de finale met vertrouwen tegemoet. Beiden hadden eerder hun expertise laten zien in de Porsche TAG Heuer Esports Supercup.

Naast de twee finales kunnen toeschouwers zich ook verheugen op twee showraces met een aantal vooraanstaande namen, waaronder de YouTuber "Dave Gaming", de bekende online streamer Matt Malone en Mathieu Wacker, die het YouTube-kanaal "DiePixelHelden" vertegenwoordigt. .

De seizoensfinale van de Porsche Esports Carrera Cup Deutschland begint zondag om 16:15 uur (CEST) en wordt uitgezonden op het officiële Porsche Twitch-account en het Porsche Carrera Cup Deutschland YouTube-kanaal. Naast zijn optreden in de showraces zal coureur Nico Menzel co-commentator zijn. De volledige startopstelling en meer informatie over de finale van de Porsche Esports Carrera Cup Deutschland is ook beschikbaar op www.peccd.racespot.live.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS