Dakar

Erik van Loon start als tweede in Sharqiyah Baja: "Openen is het moeilijkste wat er is"

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 4 maart 2021 20:01 • Print artikel

In de Sharqiyah Baja openen Erik van Loon en Sébastien Delaunay met een snelle tijd. Dat betekent dat zij mogen kiezen op welke positie zij willen starten in de eerste etappe. Van Loon kiest ervoor om te openen, maar doordat Alsaif later mag kiezen en zichzelf op de eerste plaats zet, starten Van Loon en Delaunay als tweede aan de eerste etappe in Saudi-Arabië.

Van Loon start als tweede in Sharqiyah Baja

“Wij willen heel graag leren,” vertelt Erik van Loon. “Openen is het moeilijkste wat er is. Daarom wilden we graag als eerste van start. Alsaif zette zich voor ons, hij rijdt in een buggy dus we willen er graag snel voorbij om niet in het stof te zitten. We weten dat we tijd gaan verliezen, maar ervaring op doen in vooraan rijden is voor nu belangrijker. De test gisteren ging goed, de auto voelt erg goed, een groot contrast met Dakar. Daar ben ik blij mee. Morgen wordt de eerste dag in de voorbereiding op Dakar 2022, laat het maar beginnen!”

De eerste etappe is 217 kilometer lang, de eerste auto start om 10:10u (8:10u Nederlandse tijd). Van Loon en Delaunay starten als tweede. Volg de eerste etappe HIER!

Van Loon start als tweede in Sharqiyah Baja


Van Loon start als tweede in Sharqiyah Baja


Erik van Loon is een allround autocoureur. Van Dakar tot autoracen. Van Loon beheerst alle takken van autosport: 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS