Dakar

Erik van Loon snel, maar op safe: "Ik vond dat het tempo hoger kon, maar dat was..."

Uitgegeven door Deni Volkers • 25 april 2022 11:01 • Print artikel

Met twee zware duinenpartijen in de 350 kilometer lange proef was de derde etappe van de Tunisia Desert Challenge de moeilijkste dusver. Erik van Loon en Sébastien Delaunay reden een groot gedeelte vooraan, maar kozen ervoor om te consolideren. Zij reden met een aantal andere buggy’s naar de finish en noteerden de vierde tijd.

Erik van Loon en Sébastien Delaunay buggy

“We zijn er weer,” zei Van Loon. “Het was echt niet makkelijk vandaag. We begonnen vooraan en reden achter een auto aan, maar de navigatie was erg moeilijk. Een van de waypoints klopte niet met het roadbook, maar het lukte ons toch om het te vinden. Inmiddels waren de andere buggy’s in de buurt en zij volgden ons spoor, daarmee hebben zij veel tijd gewonnen. In de duinen was dat eigenlijk ook zo, maar door de zon kon je niks zien.”

Tunisia Desert Challenge buggy

“Daar hebben we geen risico genomen, zeker niet met de conditie van mijn ogen. In de neutralisatie waren we als eerste, daarna was het opnieuw moeilijk in de duinen. De rest kon weer aanhaken en we zijn in het groepje gebleven. Uiteindelijk reden we er toch even uit omdat ik vond dat het tempo hoger kon, maar dat was een te groot risico dus zijn we weer met de groep gaan rijden. In dat laatste stuk ging de voordiff kapot en zijn we met alleen achterwielaandrijving naar de finish gereden. Dus we zijn blij dat we er zijn, de vierde tijd is dan een prima resultaat.”

Anja en Lisette zijn nog onderweg. “Het lijkt erop dat ze nog in de duinen zitten, ik ben heel benieuwd hoe het ze vergaat. Het was erg zwaar, maar als ze op eigen kracht in het bivak komen dan ben ik echt ontzettend trots op ze!”

buggy

Erik van Loon is allround autosporter. Van Dakar tot autoracen:Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS