Dakar

Erik van Loon sluit Andalucia Rally af in top5: "Extra mooi dat teamgenoot Nasser Al-Attiyah wereldkampioen is geworden"

Uitgegeven door Deni Volkers • 27 oktober 2022 16:17 • Print artikel

De laatste etappe van de Andalucia Rally begon heel mooi, maar werd al snel een proef over moeilijk begaanbare bergpaden met stenen. Voor Erik van Loon en Sébastien Delaunay betekende dat ze vanaf de eerste kilometer stof moesten happen. Ondanks een lekke band noteerden zij de vijfde tijd en konden zij zich toch opmaken voor een feestje. “Het team is namelijk kampioen geworden!” vertelt Erik. “Ik ben blij dat wij het team van Toyota hebben kunnen helpen in het kampioenschap en de nodige punten hebben behaald. Het is ook extra mooi dat teamgenoot Nasser Al-Attiyah wereldkampioen is geworden, we zullen dus wel een klein feestje hebben straks.”

Andalucia Rally 2022 Erik van Loon 1
“De proef van vandaag is niet gemaakt voor onze auto, maar we hebben toch flink wat andere auto’s kunnen inhalen. De laatste 15 kilometer reden we nog met een lekke band en dan is de vijfde tijd het maximaal haalbare. Wij hebben deze week laten zien dat de snelheid er absoluut is en we deden de hele rally mee in de top vijf. Dus dat nemen we mee naar de volgende wedstrijd. Sébastien heeft het goed gedaan, ondanks hele moeilijke navigatie. De Toyota was ook gewoon top, op een dag na, maar dat hoort bij de sport. En Anja heeft een hele goede rally gereden, dus ik ben eigenlijk best tevreden.”

Andalucia Rally 2022 Erik van Loon 2
Anja van Loon en Jan van de Laar sloten de rally af met een goede laatste proef en kruipen steeds dichter naar de top tien. Anja wilde dichter naar de top tien rijden. “Dat is eigenlijk wel goed gelukt. We zitten nu op de dertiende plaats in het T3-klassement, als je kijkt waar we vandaan komen aan het begin van het seizoen dan heb ik veel geleerd. Ik krijg steeds meer vertrouwen en gevoel in de Can-Am. We gaan nog naar Dubai en hopelijk kunnen we dan nog een stapje verder naar voren.”

De volgende rally voor Erik en Anja van Loon is de Dubai Baja van 1 tot en met 3 december.

Andalucia Rally 2022 Erik en Anja van Loon 3

Andalucia Rally 2022 Erik en Anja van Loon 4

Andalucia Rally Erik en Anja van Loon 5

Erik van Loon is een allround autocoureur. Van Dakar tot autoracen. Van Loon beheerst alle takken van autosport. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS