Dakar

Erik van Loon pakt met de Can-Am Maverick X3 de dagzege in de Tunisia Desert Challenge

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 april 2022 00:12 • Print artikel

De tweede etappe is de eerste echte etappe van de Tunisia Desert Challenge in Tunesië. Na 360 kilometer zijn Erik van Loon en Sébastien Delaunay het snelste met de Can-Am Maverick X3. Anja van Loon en Lisette Bakker rijden een goede proef, ondanks veel stof, en worden knap 31e.

Erik van Loon Can-Am Maverick X3

“Het was een goede dag,” vertelde Erik van Loon. “In het eerste gedeelte waren we meteen snel en kwamen we als eerste door bij de pauze. Daarom besloten we om geen risico nemen, ook om de ogen een beetje te sparen. Sébastien naast me is eigenlijk een tweede paar ogen en die helpen nu echt. Het karakter overwint nu wel. De buggy loopt goed en is erg leuk om mee te rijden.”

Erik is ook erg trots op de prestatie van zijn vrouw Anja en haar co-piloot Lisette. “Ze zijn netjes aan de finish gekomen zonder gedoe. Dat vind ik erg knap.”

In de etappe maken Anja en Lisette wel het een en ander mee. “We startten natuurlijk wat verder naar achteren dus dan zit je in het stof en is het zand hier en daar echt kapot gereden", zei Anja. "In de pauze hebben we de vering wat zachter gezet om de klappen beter op te vangen en dat was fijn. Het laatste stuk zat er zoveel stof in de communicatie dat we elkaar niet meer konden horen, maar ook dat ging goed.”

Zondag staat de derde etappe van de Tunisia Desert Challenge op het programma. Deze start en finisht in Kambout. Er wordt 350 kilometer op snelheid afgelegd.

Erik van Loon is allround autosporter. Van Dakar tot autoracen:Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS