Dakar

Erik van Loon kijkt uit naar Baja in Jordanië: "Het landschap oogt alsof je op Mars bent, één van de mooiste..."

Uitgegeven door Johan Vis • 17 maart 2021 13:02 • Print artikel

Aanstaande donderdag vindt de ceremoniële start plaats van de Jordan Baja, de vierde ronde van het wereldkampioenschap en de tweede rally voor Erik van Loon en Sébastien Delaunay ter voorbereiding op hun Dakar 2022. In de Wadi Rum vallei in het zuiden van Jordanië, nemen Van Loon en Delaunay het op in een sterk deelnemersveld en willen zij belangrijke punten scoren voor het kampioenschap. In totaal wordt er 559 kilometer in competitieverband afgelegd.

Erik van Loon

“Het is één van de mooiste Baja’s op de kalender”, vertelt Van Loon. “Met name Wadi Rum oogt alsof je op Mars bent. Maar daar komen we niet voor naar Jordanië, Sébastien en ik willen graag laten zien wat we kunnen. We hebben startnummer 201 gekregen, dus we starten als tweede. We krijgen concurrentie van Saeidan, Terranova, Chabot en enkele snelle rijders uit het Midden-Oosten. Ik kan niet wachten om te beginnen.”

In totaal worden er drie proeven afgelegd, twee op vrijdag en één op zaterdag. De eerste proef op vrijdag is 210 kilometer lang en start om 9:15 uur (8:15 uur NL tijd), de tweede proef is 113 kilometer en start om 14:40 uur (13:40 uur NL tijd). Tussen de proeven is er 45 minuten service mogelijk. Op zaterdag wordt er nog een proef van 236 kilometer gereden, deze start om 8:45 uur (7:45 uur NL tijd) en finisht rond 12:17 uur (11:17 uur NL-tijd).

Volg de rally live via http://www.jordanrally.com/

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS