Dakar

Erik van Loon en Sébastien Delaunay trappen hun voorbereiding af op de Dakar Rally in 2022

Uitgegeven door Johan Vis • 4 maart 2021 10:41 • Print artikel

Rondom Dammam, Dahran en Khobar vindt deze week de Sharqiya Baja plaats, een nieuw evenement op de FIA kalender. Het is voor Erik van Loon en Sébastien Delaunay de aftrap in hun voorbereiding op de Dakar Rally in 2022. In de Toyota Hilux zullen zij mee willen doen om een van de podiumplaatsen. Van Loon kan niet wachten om te beginnen.

Erik van Loon en Sébastien Delaunay

“Ik kijk er erg naar uit om weer te gaan rijden,” vertelt Van Loon. “Het is anderhalve maand geleden dat we in Saudi-Arabië reden voor de Dakar Rally en nu gaan we terug voor onze eerste voorbereidende rally op de Dakar van volgend jaar. Eigenlijk wilden we vorige maand in Dubai starten, maar door persoonlijke redenen konden we niet starten. We gaan rijden in een gebied dat we met de Dakar nog niet hebben bezocht, dat maakt het extra leuk.”

De rally begint met de keuringen en de ceremoniële start. Op donderdag 4 maart vindt de Super Special plaats rond 15:00 uur (13:00 Nederlandse tijd), daarna kiest de top tien de startposities voor de eerste echte stage op vrijdag. Om 8:45 (6:45 Nederlandse tijd) start daar de eerste auto en die wordt rond 13:00 (11:00 Nederlandse tijd) aan de finish verwacht. Op zaterdag vindt de tweede en tevens de laatste stage plaats, die start om 9:45 (7:45 Nederlandse tijd) en zal rond 13:30 (11:30 Nederlandse tijd) finishen.

Erik van Loon is een allround autocoureur. Van Dakar tot autoracen. Van Loon beheerst alle takken van autosport: 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS