Dakar

Erik van Loon en Sébastien Delaunay nestelen zich bij de toppers: "Heel erg goed samengewerkt"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 oktober 2022 03:02 • Print artikel

Tijdens de derde etappe van de 2022 Rallye du Maroc noteerden Erik van Loon en Sébastien Delaunay opnieuw de vierde tijd en nestelen zich zo weer bij de toppers. In een etappe met zware duinen en lastige navigatie maakten zij geen fouten en behaalden door een goede strategie een goed resultaat. “Vandaag doen we met de echte toppers mee”, zei Erik van Loon. “Het is jammer dat we in het klassement geen rol meer spelen, want met onze resultaten van vandaag en gisteren zouden we op podiumkoers liggen. Het was echt moeilijk, lastige duinen en moeilijke navigatie. Daar heeft Sébastien het echt geweldig gedaan. We hebben bekeken gereden, ons hoofd koel gehouden en heel erg goed samengewerkt en dat brengt ons opnieuw de vierde tijd.”

Erik van Loon Rally van marokko

In de hele zware duinen van de derde etappe in de Rallye du Maroc bereikten Anja van Loon en Lisette Bakker de finish. “Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Vrij vroeg in de proef reden we vast in de duinen, we kwamen over de duin en daar stonden er al 5 vast. Na even graven konden we weer door, daarna reden we lek en klapte de krik kapot. Toen hebben we even moeten wachten op hulp, maar verder ging het eigenlijk weer heel goed. Er is echt veel gebeurd, maar het is ons grotendeels bespaard gebleven. We hebben ons niet laten verassen. Het was een hele mooie proef, op naar morgen!”

De vierde etappe gaat van Laâyoune naar Tan Tan en is 350 kilometer lang. Het belooft opnieuw een etappe te worden met veel zand en duinen. De eerste auto start om 11:13 uur (12:13 uur Nederlandse tijd) en wordt rond 15:00 uur (16:00 uur Nederlandse tijd) aan de finish verwacht. Volg de etappe via https://live.worldrallyraidchampionship.com/2022/maroc/laayoune-tan-tan-4/asod/ukie/a/3

Erik van Loon is een allround autocoureur. Van Dakar tot autoracen. Van Loon beheerst alle takken van autosport. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS