Dakar

Erik van Loon: "Wellicht hadden we kunnen winnen, maar niet ten koste van alles"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 maart 2021 22:02 • Print artikel

Voorafgaand aan de Baja van Jordanië stelde Erik van Loon zich het doel om mee te doen voor het podium. Na twee dagen zonder problemen, een dag openen en zelf geen fouten maken, behaalden hij en zijn navigator Sébastien Delaunay de tweede plaats. Van Loon was dan ook zeer tevreden met het resultaat en het verloop van de rally.

Erik van Loon


“Het was nog een pittige proef”, zei Van Loon. “Vooral de laatste 100 kilometer waren moeilijk. Daar hebben we geen fouten gemaakt. Ook op de stenen, ruim 100 kilometer lang, rijden we niet lek. Drie proeven zonder problemen, daar ben ik blij mee. De Toyota was top, Sébastien was wederom foutloos, dit was een hele goede rally voor ons.”

Van Loon besloot om geen grote risico’s te nemen: “We kwamen hier voor het resultaat, wellicht hadden we kunnen winnen. Maar niet ten koste van alles. Op een gegeven moment kwam Saeidan voorbij, toen wisten we dat hij aan de leiding ging en besloten we om niet te ver te gaan. We hebben laten zien dat we het kunnen en in het kampioenschap scoren we belangrijke punten.”

De volgende rally op de kalender is de Andalucia Rally in Spanje van 12 tot een met 17 mei.

Erik van Loon is een allround autocoureur. Van Dakar tot autoracen. Van Loon beheerst alle takken van autosport: 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS