Dakar

Erik van Loon: "We reden drie keer lek, dat is eigenlijk teveel, maar..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 oktober 2020 07:40 • Print artikel

Tijdens de eerste etappe van de Andalusië Rally, waarin smalle paden, gravel en off piste de boventoon voeren, noteerden Erik van Loon en Sébastien Delaunay de zevende tijd met de Toyota Hilux. Door drie lekke banden verloren zij ongeveer tien minuten op Yazeed Al-Rajhi. Van Loon is tevreden met de openingsdag in Spanje.

Erik van Loon Rally van Andalusië

“Ik ben blij dat we hier zijn,” vertelde Van Loon. “Ik wil graag beginnen met een compliment voor de organisatie. Ze hebben het goed voor elkaar, er zijn maatregelen getroffen en die worden goed nageleefd. Castera en zijn team doen er alles aan om het veilig te laten zijn. Dus ik ben blij dat we hier zijn en dat we kunnen rijden. En we zitten er goed bij! We reden drie keer lek, dat is eigenlijk teveel, maar over het algemeen hebben we een prima dag gehad.”

De proeven, in totaal 240 kilometer lang, gaan over smalle paden met veel stenen, gravel en off piste. “Eigenlijk van alles wat. Qua rally lijkt het wel een beetje op de Baja van Spanje, maar dan groter.” Dinsdag bestaat de dag uit twee proeven van in totaal 270 kilometer, waarvan een gedeelte gelijk is met de etappe van maandag. Iets na twaalf uur start de eerste auto.

Onlangs reed Erik van Loon in een Formule 1 Ferrari. Check de beelden en van de F1-sound! Wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formule 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS