Dakar

Erik van Loon: "Het liefste rijden we zoveel mogelijk" - Anja van Loon: "Lang gezocht naar waypoint"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 oktober 2022 08:56 • Print artikel

Na ruim 110 kilometer in de vierde etappe van de Rallye du Maroc zit een verplichte pauze voor alle deelnemers. Tijdens deze pauze zien Erik van Loon en Sébastien Delaunay dat er olie lekt uit de Toyota Hilux. Zij besluiten om geen risico’s te nemen met de auto en rijden via de weg terug naar het bivak. Op dat moment liggen zij 5e in de proef wat zorgt voor een goed gevoel.

Erik van Loon

“Het ging weer top,” zegt Erik. “Aan het eind van de proef gisteren hoorden we al wat vreemde geluiden en in het bivak bleek dat er wat olie lekte. Dat was bij de pauze erger geworden, dus besloten we dat het slimmer is om via de weg terug te rijden. Volgende week is namelijk de Andalucia Rally, dus we kunnen het risico niet nemen. We reden wederom erg goed, hebben een lekke band gereden, maar liggen dan nog wel gewoon vijfde. Gisteren hebben we de vering aangepast en dat verschil was groot. De auto voelt top aan, dus daarmee ben ik wel tevreden.”

Erik van Loon gaat nog wel van start in de vijfde en laatste etappe. “In het bivak gaan we kijken hoe de auto is en wat we kunnen repareren. Het liefste rijden we zoveel mogelijk dus we gaan het zeker proberen. We hebben deze rally laten zien dat we mee kunnen met de top, dus ik heb er zeker zin in!”

De voorlaatste etappe begint voor Anja van Loon en Lisette Bakker met het zoeken naar een waypoint. “Het was meteen moeilijk, we hebben lang gezocht naar het waypoint. Natuurlijk konden we doorrijden en een straf pakken, maar dat wil je eigenlijk niet. Dus we besloten om toch te gaan zoeken en uiteindelijk hebben we hem gevonden. Daarna reden we nog een keer lek. Maar eigenlijk ging het best goed, we zijn weer aan de finish. nu de laatste etappe, wij hebben er zin in!”

De laatste etappe van de Rallye du Maroc brengt de deelnemers terug van Tan Tan in Agadir. De proef is 290 kilometer lang. De eerste auto start om 10:58 uur (11:58 uur Nederlandse tijd) en wordt rond 15:03 uur (16:03 uur Nederlandse tijd) aan de finish verwacht.

Erik van Loon is een allround autocoureur. Van Dakar tot autoracen. Van Loon beheerst alle takken van autosport. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS