Dakar

Erik Van Loon leert veel van de nieuwe Toyota Hilux T1+ in eerste etappe in Marokko

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 oktober 2021 00:43 • Print artikel

Op de eerste etappe van de Rallye du Maroc openden Erik van Loon en Sébastien Delaunay de proef met de nieuwe Toyota Hilux T1+. Het was een moeilijke proef door de duinen rondom Zagora. Van Loon en Delaunay beginnen de auto steeds beter te leren kennen en zijn tevreden met het resultaat.

Toyota Hilux T1+

"Ik begin de auto te begrijpen," vertelde Erik van Loon. "Je moet hem echt heel anders rijden dan de oude auto. We hebben 12 minuten verloren doordat we verkeerd reden, anders waren we derde geworden. Een topresultaat dus waar we heel blij mee zijn."

Van zijn status als testrijder kan Van Loon genieten: "Iedereen kijkt naar ons en de auto. We moeten openen en zijn dan ook meteen de maatstaf. Het gaat erg goed, we leren iedere kilometer en we doen veel kennis op voor de Dakar Rally."

De tweede etappe is 334 kilometer lang en de eerste auto start rond 10:59 uur (11:59 uur Nederlandse tijd) en wordt rond 16:25 uur (17:25 uur Nederlandse tijd) aan de finish verwacht. De Rallye du Maroc kan worden gevolgd via https://gaps.rallyedumaroc.com/2021/maroc/aso/ukie

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS