Dakar

Eric van Loon kijkt de kat uit de boom in Zuid-Spanje: "We gingen prima, maar hebben geen risico genomen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 mei 2021 06:16 • Print artikel

Na een goede test en de keuringen ging de Andalucia Rally woensdagmiddag officieel van start. De verschillen op de proloog van acht kilometer lang waren klein, waardoor Erik van Loon en Sébastien Delaunay met maar een kleine achterstand slechts negende werden bij de auto’s. Van Loon had geen grote risico’s genomen, want de rally duurt nog lang.

Andalucia Rally Eric van Loon

“Op de proloog kun je alleen maar verliezen,” zei Eric Van Loon. “We gingen prima, maar hebben geen risico genomen. Daardoor verliezen we net te veel tijd en starten we verder naar achteren dan we eigenlijk wilden. Voor ons zitten enkele SSV’s, hopelijk hebben we daar weinig last van en kunnen we dan naar voren gaan kijken. De Toyota voelt goed, dus ik ben er klaar voor.”

De eerste etappe van de Andalucia Rally is opgesplitst in drie delen. Het eerste gedeelte is 68 kilometer lang en de eerste auto start om 10:56 uur. Het tweede gedeelte gaat over 81 kilometer en de eerste auto wordt daar rond 12:30 uur aan de start verwacht. Daarna volgt het derde gedeelte van 57 kilometer, de verwachte starttijd is 14:21 uur en de finish zal rond 15:00 uur zijn.

Erik van Loon is een allround autocoureur. Van Dakar tot autoracen. Van Loon beheerst alle takken van autosport: 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS