Formule 1

Er was geen andere optie dan eigen motoren voor Red Bull: "Het enige team naast Ferrari"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 mei 2021 16:38

Vanaf volgend jaar heeft Red Bull haar F1-motoren in eigen beheer. Dat betekent dat ze zelf de Honda-motoren onder eigen naam gaan inzetten en onderhouden. Voor 2025 komt er vervolgens de eerste echte motor van de Red Bull Powertrains. Teambaas Christian Horner laat duidelijk weten dat er ondanks de grote investering geen andere optie was.

Red Bull Honda


"We gaan het opnemen tegen namen als Mercedes, Ferrari en Renault, fabrikanten die al tijdperken lang motoren bouwen. Dat wordt zeker niet makkelijk", aldus de Red Bull-teambaas tegenover Top Gear. "En het volledig integreren met het chassis betekent dat we het enige team naast Ferrari zijn dat de complete auto in eigen huis bouwt. Dit is de meest significante motoroperatie sinds het creëren van HPP [AMG’s High Peformance Powertrains in Brixworth] en daarvoor waarschijnlijk Cosworth."

De overname van de Honda-motoren en een eigen afdeling opstarten, was volgens Horner de enige optie. "Op het moment dat Honda zich terugtrok, zagen we de voordelen van het hebben van een ‘effectieve’ fabrieksauto. Als we weer een klantenteam zouden worden, zouden we geen goede klant zijn. We zijn veeleisend en ambitieus. Mercedes zou ons niet willen leveren en Renault wilde ook niet meer. Dan kom je op een kruispunt waar we de controle over de auto volledig in eigen hand gaan nemen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS