Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Equipe Verschuur pakt tweede opeenvolgende 24H SERIES pole bij de Hankook 16H HOCKENHEIMRING.

Uitgegeven door Peter Vader • 5 september 2020 06:39 • Print artikel

HOCKENHEIM – De Equipe Verschuur Renault R. S. 01 GT3 (#9, Harrie Kolen / Erik van Loon / Mike Verschuur) heeft voor de tweede keer op rij pole position veroverd in de 24H SERIES, zij het na een onorthodoxe kwalificatiesessie op de inaugurele Hankook 16H HOCKENHEIMRING. Het Nederlandse team, dat ook bij de vorige ronde in Monza vanaf de pole startte, zette zijn eerste vliegende ronde neer nadat een groot deel van de toegewezen sessie van 30 minuten was verstreken. Ongelooflijk, omdat naaste GT3 rivaal CP Racing ook ervoor koos om zijn vliegende ronde te rijden in de slotmomenten van de kwalificatiesessie. Uiteindelijk zette Mike Verschuur zijn snelste ronde – een 1m 39.288s – in zijn laatste ronde op de 4.574km lange Hockenheimring, tijdens gt-kwalificatie, met een tijd die bijna een volle seconde sneller was dan die van de CP Racing Mercedes-AMG GT3 Evo (#85, Charles Putman / Charles Espenlaub / Joe Foster / Shane Lewis).

Equipe Verschuur pole position Hockenheimring

De DUWO Racing Porsche 911-II Cup (#909, Andrey Mukovoz / Sergey Peregudov / Stanislav Sidoruk) eindigde uiteindelijk net voor de ‘NKPP Racing by Bas Koeten Racing’-Porsche 991-II Cup (#991, Gijs Bessem / Harry Hilders / Marcel van Berlo), en verzekerde zich zo van de 991-klasse pole position. Beiden staan op de tweede rij van de grid voor de start van de race op zondag. morgen.

De Speed Lover Porsche 991-II (#978, Eric Mouez / Jeroen Kreeft / Rolf Lietart / Dominique Bastien), die momenteel de 24H SERIES Europe 991-klasse leidt, start als vijfde overall en deelt de derde rij van de Hockenheim-grid met de PROsport Racing Aston Martin Vantage AMR GT4 (#401, Nico Verdonck / Rodrigue Gillion / Tom Heeren). Hun naaste rivaal van een Duitse ploeg, het Team Avia Sorg Rennsport BMW M4 GT4 (#451, Olaf Meyer / Björn Simon / Heiko Eichenberg / José Manuel de los Milagros), maakt zijn eerste seriestart sinds de seizoensopening Hankook 24H DUBAI in januari en staat op de zevende plaats in het algemeen klassement.

Dit weekend wordt de Hankook 16H HOCKENHEIMRING verreden, het eerste officiële CREVENTIC endurance evenement op de thuisbasis van de Formule 1 Duitse Grand Prix en de vierde ronde van de 24H SERIES powered by Hankook. De punten die worden verzameld tijdens het evenement van dit weekend, zullen meetellen voor zowel de 24H SERIES Europa als voor het klassement van het 24H SERIES Continents kampioenschap.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS