Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Equipe Verschuur met de Renault RS01 pakt in laatste ronde pole-position voor Hankook 12H MONZA

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juli 2020 13:08 • Print artikel

MONZA, Italië - Na een spannende strijd om de beste klassering in de kwalificatie start de Equipe Verschuur-Renault RS01 (#9, Harrie Kolen / Erik van Loon / Mike Verschuur) vanaf de pole-position voor de eerste editie van de Hankook 12H MONZA. Mike Verschuur reed in zijn laatste ronde op het 5,793 kilometer lange Autodromo Nazionale di Monza een tijd van 1:48,821 seconden en verdrong daarmee de Herberth Motorsport-Porsche 991 GT3 R (#93, Steffen Görig / Stefan Aust / Klaus Bachler), die lange tijd aan de leiding stond, van de eerste plaats.

Equipe Verschuur 12H Monza

Het verschil tussen de beide auto’s op de eerste startrij bedraagt minder dan een tiende van een seconde. De tweede Herberth Motorsport Porsche 991 GT3 R (#91, Daniel Allemann / Ralf Bohn / Robert Renauer / Alfred Renauer) kwam slechts een halve seconde tekort voor een plek op de eerste rij en start daarmee vanmiddag voor het eerste deel van de Hankook 12H MONZA vanaf de derde plaats. Ernaast op de tweede rij staat de Car Collection Motorsport Audi R8 LMS GT3 Evo (#34, Johannes Dr. Kirchhof / Elmar Grimm / Max Edelhof). Dit team kende een lastige kwalificatie en kreeg tijdens de sessie een drive-through penalty opgelegd vanwege een overtreding tijdens het bijtanken. Ondanks dat de Mercedes-AMG GT3 van het team al op zijn eerste ronde bij het verlaten van de pitstraat tot stilstand kwam, vertrekt MP Racing (#58, Thomas Gostner / David Gostner / Manuela Gostner / Corinna Gostner / Giorgio Sernagiotto) bij zijn eerste optreden in de 24H SERIES powered by Hankook vanaf de vijfde startplaats. De Wochenspiegel Team Monschau Ferrari 488 GT3 (#22, Georg Weiss / Leonard Weiss / Jochen Krumbach / Hendrik Still) stond in de beginfase van de sessie in de hoogste regionen van het klassement, maar viel uiteindelijk terug tot de zevende plaats. Het Duitse team start daarmee net achter de derde Herberth Motorsport-Porsche (#92, Jürgen Häring / Taki Konstantinou / Alfred Renauer), die onlangs in Portimão de algehele overwinning behaalde.

Net als in de GT3-klasse werd ook in de GTX-categorie de strijd om de poleposition pas in de slotfase beslist. Uiteindelijk eindigde de Reiter EngineeringKTM GTX Concept (#746, Stefan Rosina / Laura Kraihamer / Eike Angermayr) voor de ARC Bratislava-Lamborghini Huracán Super Trofeo (#707, Miro Konopka / Mato Konopka / Mato Homola). Later werden de rondetijden van het Slowaakse team als gevolg van een onregelmatigheid bij de‚ balance of performance‘ van de Lamborghini geschrapt. Daarmee start de JR Motorsport-BMW M3 F80 (#703, Ted van Vliet/Ruud Olij) nu als tweede in de klasse. In de 991-klasse behaalde de Speed Lover Porsche 991-II Cup (#978, Dominique Bastien / Gavin Pickering) de pole-position voor de zusterauto (#979, Olivier Dons / Eric Mouez / Rolf Lietart), terwijl de MDM MotorsportBMW M4 GT4 (#450, Tom Coronel / Tim Coronel / Jan Jaap van Roon) als snelste GT4-auto het GT-veld completeert.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS