Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Enthousiast geworden van al die auto’s op de circuits? De Mazda CX-5 kan jouw trots worden

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 januari 2023 09:01 • Print artikel

Het zijn mooie tijden voor Nederlandse liefhebbers van de racesport. Max Verstappen zorgt natuurlijk voor de meeste aandacht. Maar in de Dakar Rally gooien ‘wij’ Nederlanders ook hoge ogen, vooral bij de trucks. Ook in de motorcross gaat het meer dan lekker. Nu nog een Nederlander die de TT van Assen in de Moto GP wint en het kan helemaal niet meer op. Al dat geweld werkt alleen maar motiverend. En natuurlijk kun je geen racewagen kopen. Maar een mooie auto kan er zeker van af. Helemaal al deze goed te betalen is. Dat wordt duidelijk als je de Mazda CX-5 gaat kopen via autotrack.nl.

Mazda CX-5


Op deze auto zit nauwelijks verlies
Het opvallende aan de Mazda CX-5 is dat de auto zijn waarde behoudt. Dat zie je terug bij de occasions. Waar normaal gesproken een wat oudere occasion dik onder de 10.000 euro zit, is dit bij de Mazda CX-5 niet het geval.

Voor een wat nieuwere occasion moet je al gauw aan 20.000 euro denken. De Mazda CX-5 blijft zo waardevast omdat de kwaliteit erg goed is. Het voordeel van deze wagen is dat je de hoge instap en het uitstekende zicht van een SUV hebt. Daarnaast heeft deze auto een hatchback, waardoor het voertuig handig te manoeuvreren is. Het is een ideale auto voor zakenlieden, maar ook voor gezinnen die vol bepakt op vakantie gaan.

De CX-5 is met een benzine- en dieselmotor te koop. De benzinemotoren hebben een inhoud van 2.0 of 2.5 liter. Bij de diesel kun je alleen kiezen uit 2.2 liter. Dit merk je overigens nauwelijks, omdat alle motoren meer dan genoeg vermogen hebben om lekker mee te kunnen rijden.

Occasion of nieuw?
Omdat het zo’n waardevaste auto is, kun je denken dat het weinig uitmaakt of je een occasion of nieuwe auto koopt. Dat is niet helemaal waar. Een occasion is nog altijd wat goedkoper dan een exemplaar dat vers uit de fabriek komt.

En het feit dat een occasion wat duurder is, kan in een later stadium gunstig zijn. Als je de auto weer wilt verkopen, is de prijs nog altijd vrij hoog. Omdat de kwaliteit goed is en goed blijft.

Lange levertijd
De levertijd van een nieuwe auto kan erg lang zijn. Een jaar is tegenwoordig redelijk normaal. Voor zover je dit nog normaal kunt noemen. Een occasion heeft een veel kortere levertijd. Binnen één of enkele weken kun je de CX-5 al ophalen bij de garage.

Daarnaast is het aanbod occasions erg groot. Dat geldt ook zeker voor de Mazda CX-5. Vreemd is dat niet. Neem de 110.000 toeschouwers bij de GP van Zandvoort. Zij doen echt niet hun hele leven met één auto. Veel mensen verkopen na enkele jaren hun auto. Die komt daarna als occasion op de markt. Best kans dat jij binnenkort in de Mazda CX-5 rijdt van iemand naast wie je op Zandvoort hebt gestaan.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS