DTM

En toen waren er nog maar vier: de DTM-titelstrijd gaat verder in Hockenheim

Uitgegeven door Peter Vader • 2 oktober 2021 08:42 • Print artikel

MüNCHEN/ Hockenheim - Wie wordt DTM-kampioen in 2021? Deze vraag staat centraal wanneer de DTM dit weekend (1 t/m 3 oktober) neerstrijkt op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Twee weken geleden waren er in Assen nog zes coureurs die tot de favorieten behoorden, maar voor Hockenheim zijn dat er nog maar vier: Liam Lawson, Marco Wittmann, Kelvin van der Linde en Maximilian Götz. De toeschouwers, die ook weer tot Hockenheim zijn toegelaten en aan wie ook de paddock inclusief pitwalk, fandorp, binnentribune en VIP Power Lounge open is, kunnen een flink spektakel verwachten. De DTM-titel wordt dit jaar feller bevochten dan dit lange tijd is geweest. Het borrelt letterlijk in de titelstrijd, maar op Hockenheim zal hooguit een voorlopige beslissing worden genomen. De grote DTM-finale vindt slechts een week later plaats op het stratencircuit van Neurenberg, op de traditionele Norisring.

DTM titelstrijd in Hockenheim oktober 2021

De jongste coureur in de DTM, de 19-jarige Liam Lawson, nam onlangs op het TT-circuit van Assen de leiding over van Kelvin van der Linde. Sinds de openingsrace in Monza staat de Zuid-Afrikaan van het Kempten-team ABT Sportsline (Audi) bovenaan het klassement. Maar nu heeft Lawson de meeste punten op zijn rekening, precies 175. Als de Nieuw-Zeelander met de Red Bull-Ferrari van het Italiaanse team van AF Corse zondagmiddag op de Norisring nog steeds de meeste punten heeft, zou hij de jongste kampioen in de DTM-geschiedenis worden. Een serie die in 1984 begon. Vooral Marco Wittmann, die slechts tien punten (165) achterstaat, wil graag roet in het eten gooien. Hij is al twee keer DTM-kampioen geweest en hij wil dat ook graag een derde keer worden. De BMW-coureur van het Meller-team van Walkenhorst Motorsport vertrouwt op consistentie en scoort als enige coureur punten in alle twaalf races tot nu toe. Wittmann pakte twee overwinningen op Zolder en Assen, Lawson en Van der Linde elk drie. Kelvin van der Linde heeft momenteel 160 punten op zijn naam staan, Maximilian Götz van het Mercedes-AMG Team HRT 155. Ergo, slechts 20 punten scheiden het titelkwartet met nog 112 punten te scoren. In puur wiskundige termen konden de Zwitser Philip Ellis (Mercedes-AMG Team WINWARD, 109), de Thai Alex Albon (AlphaTauri AF Corse, 104) en Assen-winnaar Lucas Auer (AUT, Mercedes-AMG Team WINWARD, 96), op de posities vijf tot zeven in het kampioenschap, ook de titel winnen. Alles is mogelijk in zo'n uitgebalanceerd kampioenschap als de DTM van 2021.
De DTM concurreert sinds 1984 op Hockenheim en tot nu toe zijn er 97 DTM-races gehouden op het Motodrom in Baden, bijna altijd inclusief de finale. Deze traditie zou eigenlijk dit jaar moeten worden voortgezet. De race op de Norisring kon in de zomer niet plaatsvinden vanwege Corona, het enige 2,3 kilometer lange stratencircuit rond de historische stenen tribune zal nu slechts een week later (van 8 tot en met 10 oktober) het toneel zijn van de allerbelangrijkste finale.

Net als op de Red Bull Ring en Assen kunnen fans weer volop genieten van de DTM op Hockenheim en de Norisring. De spannende sfeer, die we vooral in Assen zagen, heeft iedereen besmet. De open toeschouwersstoelen in Hockenheim omvatten ook de binnentribune bij de ingang van het Motodrom - plaatsen die een stadionachtig rondom uitzicht mogelijk maken. De paddock zal ook volgend weekend weer open zijn met twee DTM-races en veel interessante races in het randprogramma, met daarnaast de populaire Pitwalk en de mogelijkheid om felbegeerde handtekeningen en foto's te krijgen. De VIP Power Lounge met podiumgesprekken van en met cultpresentator Kai Ebel en andere leuke programma-items zal ook in Hockenheim worden opgezet. Zowel in Hockenheim als in Neurenberg zorgde het Fan Village voor een speciale DTM-ervaring, met veel actie en entertainment.

De DTM als topevenement en de DTM Trophy junior-serie met bijna-productie GT-sportwagens, de DTM Classic met de toerwagenlegendes uit de jaren tachtig en negentig en de Porsche Carrera Cup Benelux – waarin we Larry ten Voorde weer aan het werk zien - zorgen van 's ochtends tot 's avonds voor veel actie op het GP-circuit. Tickets zijn tot de racedag online verkrijgbaar via de DTM Ticket Shop (tickets.dtm.com) en via de DTM Ticket Hotline (01806 991166). Zoals gebruikelijk worden de DTM-races op zaterdag en zondag – vanaf 13:30 uur – live uitgezonden vanaf 13:00 uur op SAT.1 en in meer dan 60 landen.

Ben jij al / abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS