Formule 1

En dat is dan nummer 104 voor Lewis Hamilton! "Ik ben hen allemaal enorm dankbaar...!"

Uitgegeven door Peter Vader • 7 juli 2024 18:30

Vandaag bewees Lewis Hamilton op zijn thuiscircuit van Silverstone dat hij een tijdloze Formule 1-legende is. Hij behaalde zijn 104e Grand prix-overwinning in zijn carrière, waarmee hij een toch al beangstigend hoog record verder vergroot. Het was de negende overwinning voor de ogen van zijn fans op Silverstone, en waarschijnlijk de laatste van zijn legendarische avontuur bij Mercedes. Dat eindigt aan het einde van dit seizoen, na elf succesvolle jaren.

Lewis Hamilton F1 Mercedes @ GP Engeland 2024
"Voor altijd dankbaar zijn"
"Ik kan niet stoppen met huilen", reageerde de Brit aan het einde van de race duidelijk geëmotioneerd. "Sinds 2021 sta ik elke dag op en probeer ik mentaal te vechten, trainen en mezelf voor te bereiden om dit doel te bereiken. Het winnen van deze race, mijn laatste Britse GP met dit team, is iets wat ik vreselijk graag wilde, omdat ik er zoveel aan te danken heb. Ik hou van ze vanwege al het harde werk dat ze al die jaren voor mij hebben gedaan. Ik zal alle leden van dit team, iedereen, Mercedes en al onze partners voor altijd dankbaar zijn. En dan dank aan al deze ongelooflijke fans. Ik zag jullie ronde na ronde. Er is geen groter gevoel dan op deze manier te eindigen."

"Moeilijk als je niet wint"
"Het is voor iedereen moeilijk als je niet wint, maar ik denk dat het belangrijkste is om te blijven opstaan en op je tanden te blijven bijten, zelfs als je denkt dat je de bodem hebt bereikt. Er waren dagen tussen 2021 en vandaag dat ik dacht dat ik het niet meer aankon. Ik had niet gedacht dat ik ooit terug zou kunnen gaan naar waar ik nu ben. Maar het belangrijkste is dat ik geweldige mensen naast me had en mijn team dat me altijd steunde. En dan mijn fans, die mij ook altijd hebben gesteund. Ik ben hen allemaal enorm dankbaar, in de fabriek en iedereen hier op het circuit."

Dankzij de overwinning op Silverstone blijft Hamilton op de achtste plaats in het rijdersklassement staan, maar staat hij met 110 punten slechts één punt achter op zijn teamgenoot George Russell.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS