DTM

Emotionele René Rast: “Een geweldig succes, ik kan het nog nauwelijks geloven"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 november 2020 18:17 • Print artikel

In het laatste seizoen van de Class 1-auto’s in de Duitse toerwagenserie DTM won Audi alle titels. René Rast werd voor de derde maal in vier jaar rijderskampioen in de hoog aangeschreven serie. Audi won de merkentitel en het kampioenschap bij de teams ging naar Audi Sport Team Abt Sportsline.

DTM Audi Sport Team Abt Sportsline René Rast

De laatste race van het seizoen, als altijd verreden op de Hockenheimring Baden-Württemberg, werd een galavoorstelling voor Audi. In aanwezigheid van bestuursvoorzitter Markus Duesmann en hoofd technische ontwikkeling Oliver Hoffmann bezetten de zes Audi-fabrieksrijders de eerste zes plaatsen in de wedstrijd. Daarbij had de Duitser René Rast aan de overwinning, zijn zevende zege van het seizoen, meer dan genoeg om de kampioenstitel voor zich op te eisen.

“Een geweldig succes, ik kan het nog nauwelijks geloven”, zei een zichtbaar emotionele Rast, die in 2016 op Zandvoort zijn allereerste DTM-race reed toen hij moest invallen voor de geblesseerde Adrien Tambay. Het jaar erop, zijn eerste volledige seizoen in de serie, werd hij gelijk kampioen. In 2018 eindigde hij nipt geslagen als tweede, vorig jaar en dit jaar behaalde hij zijn tweede en derde titel in vier seizoenen. Met in totaal 24 overwinningen en drie titels is Rast nu ook de succesvolste Audi-rijder in de historie van de DTM.

DTM René Rast

Rast was tot aan de laatste race van het jaar verwikkeld in een felle strijd om de kampioenstitel met de Zwitser Nico Müller, die op zaterdag nog de voorlaatste race van het seizoen gewonnen had en daarmee de beslissing uitstelde tot de afsluitende wedstrijd. Uiteindelijk eindigde Müller zowel in de slotwedstrijd als in de eindstand van het rijdersklassement als tweede.

Vanaf volgend jaar wordt er in de DTM gereden met GT3-auto’s, een segment waarin Audi met de R8 LMS ook over een sterk wapen beschikt. Er mag dan ook van worden uitgegaan, dat Audi met klantenteams ook volgend jaar in de DTM vertegenwoordigd is.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS