Autosport Internationiaal Singleseaters • W Series

Emma Kimilainen wint W Series in Spa, Beitske Visser niet aan de start + UITSLAG

Uitgegeven door Bart • 29 augustus 2021 05:58 • Print artikel

Emma Kimilainen heeft zaterdag de vijfde race van de W Series gewonnen. In een nat Spa-Francorchamps was de 32-jarige Finse van Ecurie W een klasse apart. In de voorgaande vier races won telkens de polesitter, maar in België was dat niet het geval. Achter Kimilainen eindigden Jamie Chadwick en Marta Garcia op de tweede en derde plaats.

W Series


In het veld slechts 16 rijdsters, omdat Beitske Visser en Ayla Agren niet gevrijwaard werden om te starten na hun zware crash op zaterdag. Kimilainen begon als derde aan de race achter Chadwick en Alice Powell. Door de zware regenval werd de eerste 13 minuten achter de safety car verreden.

Nadat die naar binnen was, liet Kimilainen haar kracht in de regen zien. Eerst haalde ze bij Blanchimont Alice Powell in en moest daarna een gat van 5 seconden zien dicht te rijden op Jamie Chadwick. De Finse zette vervolgens de snelste raceronde neer en liep in één ronde 3 seconden in op Chadwick. Ze haalde de kampioene van 2019 in en liep vervolgens nog bijna 9 seconden weg.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS