Formule 1

Emerson Fittipaldi verwacht sterk Ferrari: "Ferrari werkt al veel langer aan het nieuwe seizoen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 februari 2022 08:02

Het duurde even, maar voor het eerste sinds 2012 werden Formule 1-fans afgelopen seizoen getrakteerd op een titelgevecht dat duurde tot de laatste race tussen rijders van verschillende teams. Samen vochten ze het hele jaar en haalde het beste en slechtste in elkaar naar boven, Lewis Hamilton, Max Verstappen, Mercedes en Red Bull. Kan Ferrari zich mengen in deze strijd?

Leclerc, Ferrari, GP Turkije

Het was tot de laatste ronde van de laatste race onzeker wie er met de felbegeerde hoofdprijs vandoor zou gaan. Het werd uiteindelijk Verstappen. De titelstrijd kon voor de teams eigenlijk niet slechter lopen qua timing, met een gigantische regelwijziging voor 2022 moesten de teams afgelopen seizoen al aardig aan de bak.

Het team van Haas besloot al voor het 2021-seizoen begon zich volledig te focussen op de 2022-wagen. Wanneer Mercedes en Red Bull hun focus hebben verlegd naar de nieuwe auto is onduidelijk. Oud-wereldkampioen Emerson Fittipaldi denkt dat de nieuwe reglementen voor veel verrassingen gaan zorgen. “Het team dat de nieuwe regels het beste aanpakt heeft echt een voordeel. Toch weet je niets zeker tot aan de eerste kwalificatie van het jaar. In de tests weet je namelijk niet of ze met volle tanks rijden en ook de omstandigheden van de baan hebben veel invloed", zo liet de Braziliaan weten aan Motorsport.com.

De man die in 1972 en 1974 kampioen werd, verwacht dat de titelstrijd tussen ‘zilverpijlen’ en de ‘rode stieren’ tot gevolg heeft gehad dat meer teams zich in de kop van het veld zullen komen melden. Een team die ze volgens Fittipaldi niet kunnen uitvlakken is het Italiaanse power house genaamd Ferrari. "Zij kunnen vanaf de start al meteen sneller zijn. Een team als Ferrari werkt al veel langer aan het nieuwe seizoen. Je weet het niet, er kunnen veel verrassingen komen", besluit hij.

Ferrari beleefde een verschrikkelijk 2020-seizoen waarin de Italianen als zesde eindigden in het gevecht om de constructeurstitel en slechts drie podia scoorden. Afgelopen jaar dook het team uit Maranello uit het donkere gat dat 2020 heet, het team eindigde als derde in het kampioenschap met vijf podia en twee pole posities. Wil Ferrari nog geloofwaardig overkomen als topteam zullen ze komend jaar in ieder geval mee moeten strijden in de strijd om de wereldtitel F1.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS