Autosport NL • Porsche GT3 Cup

Eleven Sports 24 Hours of Zolder; hoogtepunt van het seizoen voor de Porsche Endurance Trophy Benelux!

Uitgegeven door Johan Vis • 9 augustus 2019 12:22 • Print artikel

De Porsche Endurance Trophy Benelux maakt zich op voor de afspraak waar iedereen naar heeft uitgekeken: de Eleven Sports 24 Hours of Zolder! Deze vijfde meeting van het seizoen trekt naar goede gewoonte enkele extra deelnemers aan, onder meer omdat er dubbele punten op het spel staan. Een tiental ingeschreven teams vervoegen het Belcar Endurance Championship, maar hopen dankzij de ijzersterke betrouwbaarheid van de constructeur uit Stuttgart ook te schitteren in het algemene klassement.

Porsche Endurance Trophy Benelux

THEMS Racing by EMG Motorsport, winnaar van de afgelopen race in Spa-Francorchamps, trekt naar Limburg met het statuut van leider in het kampioenschap. Het hoeft dus geen betoog dat Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens samen met Bas Schouten, John De Wilde en de jonge winnaar van het Junior Program, Loek Hartog, op zoek gaan naar de hoogste podiumtrede.

“Samen met Filip hebben we beslist om te kiezen voor een combinatie van ervaring en talent”, legt Nicolas Vandierendonck uit. “John en Bas hebben een erg interessant profiel voor een race over 24 uur, aangezien ze erg snel zijn en geen fouten begaan. En wat te zeggen dan over Loek Hartog! Ik hou hem al een tijd in de gaten en ben onder de indruk van zijn talent, zijn progressie en vooral zijn volwassenheid op amper 16-jarige leeftijd. Het team heeft hard gewerkt om ons van de perfecte wagen te voorzien. De concurrentie wordt stevig, maar daar kunnen we alleen maar blij om zijn.”

Twee teams maken hun terugkeer naar de Porsche Endurance Trophy Benelux en willen meestrijden om de eerste positie. Titelhouder Independent Motorsports wil dit weekend hun zege van vorig jaar verdedigen. Xavier Stevens, Koen Wauters, Kris Wauters, Dennis Retera en teameigenaar Lieven Goegebuer zullen zonder twijfel niets aan het toeval overlaten. Belgium Racing doet dan weer een gooi naar een vijfde succes in de 24 Uur, met snelle rijders als Dylan Derdaele, Nicolas Saelens, Marc Goossens, Lars Kern en Louis Machiels.

Porsche Endurance Trophy Benelux

“Over één ronde wordt het moeilijk om te rivaliseren met de prototypes, maar we denken dat de Porsche een te duchten tegenstander zal zijn in deze wedstrijd, meer dan de Lamborghini Huracan Super Trofeo die we in het eerste deel van het Belcar-seizoen hebben ingezet”, bevestigt Dylan Derdaele. “De 911 presteert duidelijk beter als het op benzine- en bandenverbruik aankomt. We hopen dat die keuze zal leiden tot een overwinning, wat van Belgium Racing de absolute recordhouder zou maken wat betreft het aantal zeges in de 24 Uur van Zolder.”

Bij de andere teams om in het oog te houden zijn noteren we ondermeer Team Porsche Eindhoven by DVB Racing, dat zijn Porsche Cayman Clubsport voor de gelegenheid inruilt voor een 911 GT3 Cup. Het moet Xavier Maassen en Luc Vanderfeesten toelaten om mee te doen voor een sterk resultaat. Nog een tegenstander van formaat is de Porsche van Speedlover, met Wim Meulders en Frank Beliën, of het exemplaar van LM Racing met Luc Moortgat, Wim Kuijl, Dirk Kuijl, Pierre-Yves Paque en Pieter Ooms.

Porsche Endurance Trophy Benelux

We onderlijnen tot slot nog de deelname van twee Porsche Cayman Clubsport. De eerste wordt bestuurd door de familie Redant, Koen Leyssens en Michiel Verhaeren, terwijl de andere wordt toevertrouwd aan nieuwkomers Cédric Baeten, Olivier Hertsens en Bert Arnauts bij AR Performance.

Het is een van de hoogtepunten van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder, waarvan de start zaterdag wordt gegeven om klokslag 16 uur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS