Formule 1

Elektrisch probleem Honda Max Verstappen anders dan problemen Albon: "Veroorzaakt door verschillende zaken"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 juli 2020 11:31 • Print artikel

Aston Martin Red Bull Racing teambaas Christian Horner liet recentelijk al weten dat er wel degelijk afgelopen zondag een overwinning in het verschiet lag op het thuiscircuit van het team. Max Verstappen die de Grand Prix op de Red Bull Ring in 2018 en 2019 won, kon voor de hattrick gaan in de openingsronde van het F1-seizoen 2020. Helaas viel de Nederlander uit met elektrische problemen aan de RB16. Ook teamgenoot Alexander Albon viel in de slotfase van de wedstrijd uit met technische mankementen.

F1 2020 Red Bull Racing


Nu aan de vooravond van ronde 2: de Grand Prix van Steiermark op hetzelfde circuit dit weekend zou Honda de nodige oplossingen hebben aangebracht. Ondanks dat er slechts vier dagen zit tussen de twee Grands Prix zou de Japanse krachtbron leverancier voor beide onafhankelijke problemen een oplossing hebben gevonden.

"De twee problemen met de Aston Martin Red Bull Racing bolides in de laatste race waren beide elektronisch, maar werden veroorzaakt door verschillende zaken," Honda's Technisch Directeur Toyoharu Tanabe weten via de F1-website. "We hebben beide zaken samen met het team geanalyseerd en tegenmaatregelen genomen voor komend weekend."

Geruchten gingen rond dat beide Red Bull F1-coureurs nog aanstaand weekend met nieuwe motoren van start zouden gaan, maar dit werd door Tanabé naar het rijk der fabelen verwezen. "Onze power units hebben geen schade ondervonden door de problemen. Dus Max en Alex zullen dezelfde krachtbron gebruiken. Ons doel is met alle vier de auto's de finish te halen en een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS