Formule 1

Eindelijk steun van een teamgenoot voor Max Verstappen: "Sergio Perez dwong Lewis Hamilton tot die grote fout"

Uitgegeven door Bart • 9 juni 2021 12:46 • Print artikel

Na zijn klapband in Bakoe dacht Max Verstappen de leiding in de WK-stand kwijt te zijn aan Lewis Hamilton, maar na de herstart ging de ervaren Brit in de fout. De remmen van de Mercedes werkten niet meer, Hamilton schoot rechtdoor en zakte door het hele veld naar achteren. Volgens wereldkampioen van 1996 Damon Hill heeft Verstappens teamgenoot Sergio Perez daar een groot aandeel in gehad.

Lewis Hamilton


"Perez heeft het bij de herstart fantastisch gedaan", aldus Hill in de podcast F1 Nation. "Hij sprong richting Lewis en ik was verbaasd hoe agressief hij dat deed. Lewis zelf zal ook verrast zijn door de agressiviteit waarmee Perez zijn leidende positie wilde verdedigen."

"Op zo'n moment kun je je goed voorstellen dat Lewis in een snelle reactie een knop heeft omgezet", vervolgt Hill. "Dat is precies wat er gebeurd is. Hij remde laat in, maar de remmen werkten helemaal niet meer."

Doordat Verstappen en Hamilton beiden geen punten scoorden, bedraagt het onderlinge verschil nog altijd vier punten in het voordeel van de Nederlander.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS