Formule 1

Eindelijk, Lewis Hamilton verschijnt op de social media: "Ik ben weggeweest, nu ben ik terug!"

Uitgegeven door Peter Vader • 6 februari 2022 18:05

Te midden van een hoop speculaties over zijn toekomst omdat Lewis Hamilton sinds half december in het openbaar of op de social media niets meer van zich heeft laten horen, heeft de zevenvoudig wereldkampioen nu toch ‘geluid gegeven’. Op 5 februari plaatste hij een bericht op Instagram met de veelzeggende titel: "Ik ben weggeweest, nu ben ik terug."

Lewis Hamilton F1 Mercedes portret

Ridderorde ontvangen
Het enige moment dat we na de Grand Prix van Abu Dhabi iets van hem vernamen was toen hij zich op Windsor Castle meldde, om daar van Prins Charles een ridderorde te ontvangen. Nadat hij die ridderorde in ontvangst had genomen, bleef het muisstil rondom de Brit. Afgelopen week dook er vanwege het Chinees Nieuwjaar een video op van Mercedes, op het Chinese social media-platform Weibo met zijn boodschap: “Ik wens jullie een gelukkig Chinees Nieuwjaar. Moge het nieuwe jaar je geluk brengen en alles wat je wenst”. Volgens geruchten was die video al veel eerder opgenomen, dus werd de waarde ervan gebagatelliseerd.

Speculaties over zijn toekomst
De speculaties over zijn toekomst namen steeds meer toe, onder andere Bernie Ecclestone en Mika Häkkinen uitten hun mening over de gang van zaken. De essentie van de beweringen was steeds dat er gesuggereerd werd dat hij de handdoek in de ring zou kunnen gooien en daarmee uit de Formule 1 zou stappen. De oorzaak daarvan is het volgens Mercedes omstreden seizoenseinde in Abu Dhabi, waar hij op het laatste moment de F1-wereldtitel verloor. Maar na zijn bericht op Instagram van 5 februari, lijkt er nu toch een einde te komen aan zijn radiostilte. Is Hamilton’s bericht zijn eerste bericht op de social media sinds lange tijd, zijn eerste stap op weg naar zijn terugkeer in de cockpit van de Mercedes in het nieuwe raceseizoen 2022?





Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS