DTM

Eerste race DTM Trophy is glorieuze start-finish overwinning voor Ben Tuck; Max Koebolt op het podium met P3!

Uitgegeven door Peter Vader • 1 augustus 2020 17:13 • Print artikel

Met een zelfverzekerde start-finishoverwinning domineerde de Brit Ben Tuck de race met zijn BMW M4 van het Team Walkenhorst Motorsport, bij de première van de DTM Trophy op het circuit van Spa-Francorchamps. Met de snelste tijd in de vrije training, de poleposition en zijn raceoverwinning was het een bijna perfecte dag voor Tuck in de Belgische Ardennen. De tweede plaats in de race van een half uur, ging naar Tim Heinemann in de HP-Racing-International-Mercedes-AMG. De Nederlander Max Koebolt, teamgenoot van Ben Tuck bij Walkenhorst Motorsport, verzekerde zich uitstekend van de derde plaats.

Ben_Tuck_racewinnaar_La_Source
Ben Tuck overtuigende racewinnaar met zijn Nr34 BMW M4 van het Team Walkenhorst Motorsport

Onder glorieus zomerweer, waren de deelnemers aan de première van de DTM Trophy blij met autosport op zijn best, op één van de beroemdste tracks in de wereld. Ben Tuck startte vanaf pole position en profiteerde van zijn optimale uitgangspositie: hij leidde het veld na de rollende start in de La Source. Daarna werd het turbulent: Heinemann viel terug achter Kisiel en Koebolt op de vierde plaats, na een vrij matige start. Hij kon echter zijn koppositie op de Kemmel Straight weer terupakken, toen Kisiel kort van de baan schoot en vervolgens licht in botsing kwam met Koebolt.

Vooraan controleerde Tuck alle vol vertrouwen en kwam als winnaar over de finish na 12 ronden. Heinemann was niet in staat om de eerste plaats finisher uberhaupt aan te vallen, maar was tevreden met de tweede plaats. Max Koebolt wist zichzelf te verzekeren van de derde plaats, ondanks zijn opgelopen schade aan zijn auto na de botsing. Jan Kisiel werd vierde in de Leipert-Motorsport-Mercedes, Felix Hirsiger was de beste juniorcoureur op de vijfde plaats in de Allied-Racing-Porsche.

DTM Trophy startveld Spa Francorchamps

Tijdtraining: pole position voor Ben Tuck
Nadat hij 's ochtends al de tijdenlijst aanvoerde op een droge baan, was Ben Tuck de snelste in de Walkenhorst Motorsport-BMW in de tijdtraining. Op het 7.004 kilometer lange parcours op Spa-Francorchamps zette hij de beste tijd neer van 2.31.821 minuten. Daarmee verdreef hij Tim Heinemann, die lange tijd de eerste plaats in de HP-Racing-Mercedes-AMG had, van de top. Vanaf de tweede rij van de grid, een BMW-coureur en een Mercedes-coureur eindigde als derde snelste, met Max Koebolt in de Walkenhorst M4 een vierde beste na Jan Kisiel in de Leipert-Motorsport-Mercedes. Met zijn vijfde plaats in de Porsche van het Allied Racing team zorgde Felix Hirsiger er niet alleen voor dat drie verschillende merken in de top vijf vertegenwoordigd waren, maar hij was ook de snelste junior coureur in het veld.

null
Verdiende tweede plaats voor Tim Heinemann in de Nr46 HP-Racing-International-Mercedes-AMG

Rijdersreacties na afloop DTM Trophy Race 1 Spa-Francorchamps:

Ben Tuck, Walkenhorst Motorsport:
"Mijn team Walkenhorst heeft de hele dag geweldig werk geleverd. Het was dus aan mij om het dienovereenkomstig uit te voeren, wat ik gelukkig heb kunnen doen. In het begin had ik een duel met Jan Kisiel, wat een beetje lastig was. Daarna ging het erom de tegenstanders achter me te houden. Dankzij de hulp van Jörg Müller heb ik dit goed kunnen doen."

Tim Heinemann, HP Racing International:
"Ik ben echt blij. De top drie was het doel. En ja, winnen zou leuk geweest zijn. Maar ik verloor tijd aan het begin van de race en het wisselen van de banden was een beetje moeilijk vandaag vanwege de hitte. Ik had geen kans om te winnen, dus ik ben blij met de tweede plaats. Dankzij het team van de DTM Trophy is de 'Balance of Performance' vanuit mijn oogpunt succesvol geweest. Daar heb ik een goede auto voor."

max_koebolt_p3
Max Koebolt heel tevreden met zijn derde plaats

Max Koebolt, Walkenhorst Motorsport:
"Mijn start was goed. In 'Raidillon' kwam ik een beetje ver in een duel, er was een kort tintje. Daarna was de auto niet meer helemaal recht. Maar ik was nog steeds in staat om de top jongens goed te volgen. Al met al een grote dag, ook voor de DTM Trophy zelf. Ik kijk uit naar morgen."

null

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS