Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Eerste podium Kevin Abbring in het FIA Wereldkampioenschap Rallycross: "Geweldig"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 24 augustus 2021 14:00 • Print artikel

Tijdens de tweede ronde van het FIA Wereldkampioenschap Rallycross heeft Kevin Abbring uitstekende zaken gedaan in de spannende wedstrijden. Hij kreeg het zelfs voor elkaar om zijn eerste podium te scoren. Dit was het eerste podium voor zowel het UNKORRUPTED team waarvoor hij rijdt, als voor hemzelf.


Kevin Abbring FIA Wereldkampioenschap Rallycross in Zweden

Tijdens de vrije trainingen liet de Nederlander al zien dat hij snel was door een aantal tweede tijden te rijden, maar in de eerste kwalificatie werd Abbring de muur ingedrukt en kon hij zijn auto gelukkig aan de praat houden.

Kevin Abbring

Tijdens de tweede kwalificatie kon Kevin Abbring het gedrang in de eerste bocht omzeilen en reed hij naar de vierde plek. Hiermee stond hij na één dag achtste in de tussenstand.

De tweede dag werd een goede dag voor de Nederlander. In de derde kwalificatie lukte het Abbring om als derde over de streep te komen en tijdens de vierde kwalificatie kon hij zelfs nog een plekje klimmen.

In de finale reed Abbring naar de derde plek en behaalde Kevin zijn eerste podium, daarmee kon hij tijdens dit weekend 37 punten bijschrijven.

Kevin Abbring

"Ik ben super blij met dit resultaat - het team heeft zo hard gewerkt, het is geweldig om ons te zien knokken op de baan en op het podium te eindigen, echt trots op iedereen. We begonnen het seizoen met een veelbelovend tempo en hier in Holjes schopten we het weer een tandje hoger. We hebben zowel in de halve - als in de finale een voorsprong neergezet, wat het hele team zo'n boost geeft in de aanloop naar het komende evenement in Frankrijk. Ik hield absoluut van dit spectaculaire circuit hier in Zweden, en het was geweldig om voor fans te racen om mijn eerste podium in het FIA World Rallycross Championship te behalen. Nu op naar Frankrijk, waar ik hoop op nog betere resultaten.”, sloot Kevin Abbring zijn weekend mee af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS