Autosport BE • BELCAR

Eerste overwinning voor Group CN Proto in 24 uur van Zolder +UITSLAG

Uitgegeven door Dirk Kempen • 20 augustus 2017 15:03 • Print artikel

Het Belgische DVB Racing heeft als eerste team ooit de 24 uur van Zolder gewonnen met een Group CN prototype. Het team van Hans Thiers, Frank Thiers, Gilles Magnus, Christoff Corten en Jeffrey van Hooydonk domineerde de race in hun Honda aangedreven Norma M20FC.

null
Bij het ingaan van de laatste uren van de 24 uur van Zolder waren de podium plaatsen nog niet beslist. Het Zwitserse T2 Racing, met de Ligier JS53 Evo, reed lang op de derde plaats. De auto werd, met nog slechts twee uur te racen, aangereden door de Jusi Racing BMW 120D. De Ligier had schade met een lekke band tot gevolg. Het team verloor veel tijd en een kans op het podium. Het team viel terug naar plaats vijf, achter Deldiche Racing en Belgium Racing.

Belgium Racing kreeg het podium in de schoot geworpen door het pechgeval bij T2 Racing. Het team met Jaap van Lagen, Glenn van Parijs, Pedro Bonnet en Dylan Derdaele kon maar kort genieten van de goede uitgangspositie. Een probleem met de stuurbekrachtiging zorgde voor een lange pitstop waar het team meer dan een half uur verloor. Niet alleen verloor het team hiermee het podium algemeen, maar ook de leidende positie in hun klasse.

null
In de laatste uren deed Frederic Vervisch een goede poging om de achterstand op DVB Racing goed te maken. De achterstand was echter té groot en DVB Racing won met drie ronden voorsprong. De beste GT-auto was de MExT Racing Porsche 991 van Dries Vanthoor, Xavier Stevens, Koen Wauters, Kris Wauters en Lieven Goegebuer.

De volgende race voor het Belcar kampioenschap wordt verreden veertien en vijftien oktober. Het kampioenschap rijdt op die dagen in het voorprogramma van de American Festival NASCAR Finals, de laatste races van de NASCAR Whelen Euro Series.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS