DTM

Eerste overwinning op Imola: Nederlander Colin Caresani triomfeert voor het eerst in de DTM Trophy

Uitgegeven door Peter Vader • 18 juni 2022 19:29

IMOLA - De Nederlander Colin Caresani heeft zijn eerste overwinning geboekt in de eerste race van de DTM Trophy op Imola. In de BMW M4 van Team Project 1 was Caresani de eerste die na 17 ronden op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari de geblokte vlag zag in pas zijn derde race in de talentenfabriek op het DTM-platform. Jacob Riegel (GER) werd tweede in de Aston Martin Vantage van Team Speed Monkeys voor landgenoot Moritz Löhner in de FK Performance BMW.

DTM Trophy Imola 2022 winnaar Colin Cesari

Caresani legde meteen aan het begin de basis voor zijn premièresucces. Al in de eerste bocht zat hij aan de buitenkant naast de Fransman Edouard Cauhaupé (BWT Mücke Motorsport), die de race vanaf de eerste plaats op de grid startte. De Mercedes-AMG-coureur verdedigde zich met harde verbanden, Caresani passeerde uiteindelijk toch. Cauhaupé viel in de loop van de eerste ronde zelfs terug naar de vijfde plaats. Daarna bepaalde Caresani samen met Riegel de actie vooraan, haar voorwaartse stuwkracht werd ondertussen slechts afgeremd door twee safety car-fases.

De eerste neutralisatie werd veroorzaakt door de Braziliaan Thiago Vivacqua. Hij parkeerde zijn Audi R8 van Heide-Motorsport in de eerste ronde aan de kant van de baan. De tweede safety car-fase werd in gang gezet door Löhners teamgenoot Steriyan Folev in ronde 14. De Bulgaar stond naast de baan na een technisch mankement aan het einde van de Tosa-bocht. Bij beide herstarts behielden Caresani en Riegel hun posities vooraan. Het duo werd aan de finish 5,557 seconden van elkaar gescheiden.

DTM Trophy Imola 2022 BMW M4 Colin Cesari

Er werd spectaculair gestreden om de laatste podiumplaats. Löhner pakte in de openingsronde de derde plaats en verdedigde die met alle middelen tegen zijn Duitse BMW-merkgenoot Theo Oeverhaus (Walkenhorst Motorsport) en Cauhaupé. Ondertussen passeerde de Fransman Oeverhaus en zette Löhner onder grote druk. Een harde aanval van Cauhaupé in ronde 14 mislukte echter, in plaats daarvan heroverde Oeverhaus de vierde plaats. Deze volgorde veranderde pas aan de finish: Löhner nam de derde plaats mee naar huis voor Oeverhaus en Cauhaupé. Achter hem kwam Cauhaupé's teamgenoot Rodrigo Dias Almeida uit Mozambique als zesde over de finish. Hij hield stand tegen Caresani's teamgenoot Louis Henkefend (GER) en Löhners stalgenoot Marc de Fulgencio (ESP).

Toyota-coureur Tim Heinemann (Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring-Racing) viel voortijdig uit, maar behoudt ondanks het pensioen de leiding in het algemeen klassement. De Duitser heeft nog 57 punten op zijn naam staan, Caresani volgt met 43 punten voorsprong op Oeverhaus met 38 punten. De tweede race van de DTM Trophy, die wordt verreden met bijna-serie GT-sportwagens, begint zondag om 15:15 uur en wordt live uitgezonden via de streamingplatforms ServusTV ON (servustv.com) en DTM Grid (grid.dtm.com).

DTM Trophy Imola 2022 startveld

DTM Trophy Imola 2022 uitslag race 1 zaterdag

DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!