Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Eerste overwinning in Supercar Challenge smaakt zoet voor Lorenzo van Riet: “Mooie revanche na tijdstraf op zaterdag”

Uitgegeven door Bart • 20 augustus 2019 04:05 • Print artikel

ASSEN – De eerste race van de Supercar Challenge tijdens de Gamma Racing Day leek wel een déjà-vu voor Lorenzo van Riet en Thijmen Nabuurs. Net als in het vorige raceweekend in Zandvoort kreeg het duo van Ferry Monster Autosport op het TT Circuit van Assen een straf voor een te korte pitstop. Een dag later op zondag kwam de ultieme revanche door de eerste overwinning in de Supersport 1-klasse van de Supercar Challenge op hun naam te schrijven. “Eindelijk”, was de korte, maar pakkende reactie van de snelle coureur uit Castricum.

Lorenzo van Riet


“Dit geeft een heel goed gevoel om die eerste overwinning te pakken”, zegt Van Riet vanuit de pitbox langs het TT Circuit. “We zijn er natuurlijk al een paar keer dicht bij geweest, maar telkens hadden we of pech of maakten we zelf een fout. Dit keer hebben we toch echt die eerste plek binnen.”

In de Seat Leon TCR ging het voor Van Riet en Nabuurs niet direct van een leien dakje. “In de trainingen hadden we de snelheid nog niet echt te pakken”, stelt Van Riet. “Ik heb de kwalificatie gedaan en was niet helemaal tevreden. Ik maakte een grote fout, waardoor we pole position hebben laten liggen. Mijn twee snelste tijden waren twee keer goed voor de vierde startpositie. Dus daar was nog niet echt veel aan de hand.”

“In de eerste race op zaterdag had ik een hele goeie start. Na twee bochten lagen we op P1 en ik kon het gat mooi uitbouwen. Helaas kwam er een safety car en was de pitstop net als in Zandvoort net iets te kort. Daardoor kregen we een tijdstraf van 30 seconden. Het was een eigen fout en die was heel zuur. We werden vijfde terwijl we als eerste over de finish kwamen. Op zondag hebben we revanche kunnen nemen.”

Van Riet legt uit wat er mis ging bij de pitstop. “We hebben een stopwatch in de auto liggen. De in- en uitrijtijd is hier in Assen 19 seconden en we hadden 5 successeconden van de vorige keer. Daarnaast moeten we verplicht een minuut stilstaan, dus in totaal moesten we 1.24 over onze pitstop doen en dit was 1.23. Een seconde te kort. We waren vooral boos op onszelf. We moesten dit zo snel mogelijk vergeten en een overwinning is daar de beste remedie voor.”

Lorenzo van Riet


En dus smaakt de eerste overwinning in de Supercar Challenge extra zoet. “We zijn er al een paar keer heel dicht bij geweest. In Spa lagen we tien seconden voor, maar kregen we problemen met de auto. Vorig weekend in Zandvoort hadden we moeten winnen, maar kregen we die straf voor de te korte pitstop. Nu is het eindelijk gelukt.”

Van Riet reed vorig jaar nog in de Ford Fiesta Cup. “Dat is best een grote stap geweest. Ik moest snel wennen, maar had gelukkig meteen de snelheid die ik moest hebben. Ik ben heel blij met deze overstap. Bovendien is het mooi dat we wat puntjes inlopen in het kampioenschap. We staan tweede achter De Borst en Van Oord en hopen nog in de buurt te komen of er zelfs overheen te gaan.”

Van Riet en Nabuurs vervolgen in oktober de strijd om de Supercar Challenge met een raceweekend in Spa. De afsluitende race in op 20 oktober weer in Assen.

Lorenzo van Riet wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Febo, Team Ferry Monster Autosport, Oldenburg Auto’s en Aan Zee Slapen en Van Riet Auto’s.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS