Karting • Karting Diversen

Eerste kartzege voor Levi Hendriks bij Kart4Fun: “Ik hoop nog veel vaker eerste te worden”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 april 2022 09:05 • Print artikel

Berghem – Levi Hendriks heeft afgelopen weekeinde zijn snelheid laten zien bij Kart4Fun op Circuit Park Berghem. De 10-jarige karter uit Alphen aan den Rijn was de sterkste in de Micromax klasse. Rijdend met nummer 53 won de karter van het Redeker Kartteam twee van de drie races en kon hij naar het hoogste treetje op het podium om zijn felbegeerde beker voor de eerste plek in ontvangst te nemen.

Karttalent Levi Hendriks pakt eerste overwinning in de kartsport

Levi was 8 jaar oud toen hij voor het eerst in aanraking kwam met de kartsport. Na afloop van de laatste Kart4Fun-race vertelt de snelheidsduivel over zijn eerste keer karten bij de Kartschool in Eindhoven. “De eerste keer in een kart vond ik meteen heel leuk. Het ging zo snel. Lekker op het rechte stuk heel hard je gas intrappen. Dat vond ik heel cool. Toen zei ik tegen papa en mama dat ik deze sport wilde gaan doen.”

Nadat Levi de Kartschool had afgemaakt, volgde de overstap naar het Nederlands kampioenschap van Chrono Karting. Daar rijdt hij nu voor het tweede seizoen op rij in de Micromax klasse. “Ik was 9 jaar toen ik in Mariembourg, in het zuiden van België, voor het eerst in het NK meedeed. Dat is een hele gave en grote kartbaan. Heel cool om daar mijn debuut te maken. Ik kreeg toen mijn eigen kart en die ging weer veel sneller dan de karts waar ik daarvoor in had gereden. Het was echt gaaf en het gaat in Mariembourg heel erg snel. Het eerste jaar in het NK ging goed en na veel trainen gaat het nu al weer veel beter.”

Die progressie liet Levi zien tijdens Kart4Fun in Berghem. “In de kwalificatie reed ik de tweede tijd, waardoor ik op de eerste startrij mocht starten. In de eerste heat had ik een goede start en nam ik meteen de koppositie over. Daarna liep ik snel weg van de rest van het veld. Tegen het einde van de race had ik bijna een halve ronde voorsprong op de nummer twee. De tweede heat heb ik vanaf pole position gewonnen. Dat voelde echt heel goed.”

Levi Hendriks

Ook in de afsluitende derde heat ging het aanvankelijk voorspoedig met de talentvolle karter van het Redeker Kartteam. “Ik lag weer op de eerste plek. Bij het inhalen van een achterblijver ging het mis. Ik zette hem op een rondje, hij stuurde op mij in en toen ging ik eraf. Ineens lag ik niet meer op de eerste plaats, maar gelukkig kon ik wel verder rijden. Ik was even heel boos, maar wilde mijn plekje weer terug hebben. Ik kwam als tweede over de finish en dacht dat ik overall niet gewonnen had. Bij het NK is de laatste race de finale, maar bij Kart4Fun tellen alle wedstrijden samen voor het dagklassement. Toen mama vertelde dat ik had gewonnen, was ik heel blij.”

Bij de prijsuitreiking mocht Levi een mooie beker ophalen. “We gaan dit jaar nog veel rijden. Wedstrijden bij het NK en Kart4Fun en heel veel trainen. Ik hoop nog veel vaker eerste te worden. Ook hoop ik dat ik nog wat sponsors kan vinden, want ik wil graag hogerop in de kartsport.”

Levi Hendriks wil via deze weg graag Pierre Redeker bedanken en ook zijn papa en mama en Ton en Gaby van de Burgt van Chrono Karting en Willem-Jan de Loos voor de leuke wedstrijden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS