Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Eerste battle tussen de LMDh's van Porsche en Cadillac tijdens Amerikaanse groepstest?

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 juli 2022 16:01 • Print artikel

In 2023 voegen Porsche en Cadillac zich met hun LMDh-auto’s bij het FIA World Endurance Championship en gaan zij het opnemen tegen Toyota, Glickenhaus en Peugeot. Deze week gaan de twee merken tijdens de eerste groepstest tegelijkertijd op de baan zijn en kunnen de eerste vergelijkingen gemaakt worden.

Porsche 963 LMDh

De Porsche 963 (FOTO'S) en de nog nader te noemen Cadillac (FOTO) komen tijdens een meerdaagse test op de Sebring International Raceway in actie. De beide fabrikanten zijn al met de auto’s de baan op geweest. Porsche zegt inmiddels al een 6.000 kilometer gereden te hebben, terwijl Cadillac recent in Amerika op Putnam Park een shakedown uitvoerde. Acura en BMW zijn er echter nog niet bij.

De Acura ARX-06 gaat deze week voor het eerst in Frankrijk de baan op. Terwijl BMW haar rollout met de BMW M Hybrid V8 later deze maand in Europa gaat doen. Het betekent dat deze merken later in actie komen bij een groepstest. In de komende maand staan er nog een tweetal van deze testen in Amerika op de planning.

MEER BEELDEN Porsche LMDh

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS