Karting • Chrono

Eerste NK-podium voor karter Mick Snippers: “Dit smaakt zeker naar meer”

Uitgegeven door Bart • 9 oktober 2020 02:14 • Print artikel

Berghem – Mick Snippers stond zondag voor het eerst in zijn carričre op het podium van het Nederlands Kampioenschap 4takt van Chrono Karting. De 13-jarige karter uit Woerden won op de kartbaan van Circuit Park Berghem de openingsrace in de RK1-klasse en eindigde in de tweede en derde race op de vierde en derde plaats. Dat leverde hem de tweede plaats in het dagklassement op. De bijbehorende beker krijgt een mooie plaats op zijn kamer.

Eerste NK-podium voor karter Mick Snipper

Tijdens de trainingen zat Snippers er al goed bij en dat resulteerde in een pole position tijdens de kwalificatie. “Ik had niet verwacht dat ik zo hard zou gaan”, vertelt de karter over zijn tijd van 1:06.411. Daarmee was het Woerdense karttalent drie tienden sneller dan de nummer twee. “Mijn vader stond met zijn handen in de lucht en toen wist ik wel dat het goed zat.”

Mick Snippers aan de leiding

En dus mocht Snippers van pole position vertrekken en had hij een vrije baan voor zich, waar hij voorheen altijd één of meerdere concurrenten voor zijn neus zag. “In het begin was ik wel even zenuwachtig, maar na een paar rondjes is het een kwestie van de goede lijnen rijden en dan is er eigenlijk niks spannends meer. Het ging het hele weekend al goed, ik reed goed en had ook goed getraind. Ik wist hoe ik moest rijden en die lijnen zaten goed in mijn hoofd.”

In de tweede race had Snippers een klein probleempje met zijn motor, maar voor de derde race was dat weer opgelost. “Ik lag in de derde race kort op de tweede plaats, maar wist dat er iemand achter me zat die sneller was. De vermoeidheid sloeg ook wel een beetje in. Ik wist dat hij er voorbij zou komen en daarom was P3 een heel goed resultaat. Daardoor wist ik dat ik naar het podium mocht. We twijfelden nog even of ik niet gewonnen had, maar het bleek toch de tweede plaats te zijn. Dat is natuurlijk alsnog heel goed. Ik ben heel blij met mijn eerste podium in de kartsport. Ik weet ook niet precies waar het ineens vandaan komt, maar ik heb een goede monteur in Jari Benschop en ik leer veel van mijn teambaas Johan van Hout van Team Project One. Voor mijn gevoel sta ik sneller op het podium dan ik zelf verwacht had.”

Snippers begon met karten op de indoorbaan in Utrecht. “Na twee jaar indoor gereden te hebben, heb ik vervolgens twee jaar in de Cadet-klasse gereden. Dit is mijn tweede jaar in de RK1. In een NK-wedstrijd had ik nog nooit op het podium gestaan en dit smaakt zeker naar meer. Ik hoop dat de wedstrijd in Eindhoven in november door kan gaan. Ook daar gaan we weer goed trainen en dan hoop ik weer voor het podium te kunnen strijden. Ik geef er best wel veel voor op. Raceweekenden zijn altijd van vrijdag tot en met zondag, dus dan kan ik niet met vrienden afspreken, maar dat doe ik dan wel in een ander weekend. We trainen veel, ik vind het super leuk en wil er graag in doorgaan.”

Vader Patrick feliciteert Mick

Vader Patrick Snippers kon niet anders dan trots zijn. “We hebben er altijd hard voor gevochten en zaten al een paar keer dicht in de buurt van het podium. We hebben best wel veel materiaalpech gehad. Vorig jaar in Venray liep Mick nog twee keer een lekke band op. Dat zijn dingen waar je enorm van baalt. Afgelopen vrijdag zijn we met zijn tweeën in droge omstandigheden begonnen en ging het al super. Op zaterdag was er alleen maar regen en was Jari er gelukkig bij. Hij heeft de afstelling in de regen goed voor elkaar gekregen. Op zondag wisselden de omstandigheden zich af, maar hadden we voor beide weertypen de afstelling goed voor elkaar. Het kon gewoon niet meer mis. Als hij dan als eerste over de streep komt, ben je gewoon enorm trots. Eindelijk een resultaat dat hij echt verdiend heeft.”

Via deze weg wil Mick zijn team Project One bedanken en zijn sponsoren:
Jumbo Groningen
Albert Heijn Vos
Adeptive Chris
Bernhards Exclusives
Cannabis Energy Drink
Homme Sauvage
Familie Velders

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS