Formule 1

Eerste Formule 1-test voor zoon van ex-motorcoureur Mick Doohan: "Vanaf het karten werk ik naar dit moment toe"

Uitgegeven door Bart • 13 mei 2022 19:04 • Print artikel

Jack Doohan zal aanstaande zondag zijn eerste meters in een Formule 1-auto maken. De 19-jarige Australiër, lid van de Alpine Academy, komt dan in actie op het Losail International Circuit van Doha in Qatar. Op dezelfde dag sluit Oscar Piastri zijn driedaagse test af.

Jack Doohan


Piastri kwam woensdag en donderdag al in actie en wordt klaargestoomd voor de Formule 1. De 21-jarige Australiër was afgelopen weekend nog als reserve in Miami aanwezig en zal ook in Barcelona en Monaco bij het team betrokken worden. "We hebben twee productieve dagen in Qatar achter de rug en ik leer de hoeveelheid grip van de A521 steeds beter kennen. Het was heel heet, maar dat is goed voor de fysieke voorbereiding. De baan is niet veel gebruikt, dus dat had wel invloed op de hoeveelheid grip. Ik heb veel geleerd en kijk er weer naar uit om me in Barcelona bij het team aan te sluiten."

Jack Doohan is de zoon van motorlegende Mick Doohan en komt momenteel uit in de Formule 2. Daar wisselt hij sterke met mindere momenten af. "Ik kijk er enorm naar uit om voor het eerst in een Formule 1-auto te rijden. Dit is het moment waar ik al vanaf het karten naartoe werk. Ik ga alles geven op mijn eerste testdag. Bij eerdere tests heb ik al mee kunnen kijken en ik heb me goed voorbereid in de simulator in Enstone. Ik denk dat ik er klaar voor ben, ga ervan genieten en hoop zo veel mogelijk te leren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS